DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Meg fogjuk előzni a Renault-kat

A Ferrari német versenyzőjét egyáltalán nem aggasztja a Renault jó tempója, szerinte versenykörülmények között előttük lesznek majd, viszont a Red Bull-lal egyelőre nem tudják tartani a lépést.

Sebastian Vettellel semmi különös nem történt, egy teljesen átlagos pénteki napon van túl, hacsak azt nem tartjuk különösnek, hogy a két szabadedzésen csak a hetedik, illetve a negyedik pozíciót tudta megszerezni. Mindkét gyakorláson a Red Bullok végeztek az élen, és mindkétszer előtte végzett legalább az egyik gyári Renault.

„Azt hiszem ez az a pálya, ahol legkevésbé számít a motorerő. A Red Bull nagyon erős, erre számítottunk is, és gondolom, ezzel nem vagyunk egyedül” – idézi a németet a Planet F1.



Bár mindkét edzésen elé került valamelyik Renault, sőt az elsőn mindkettő, Vettel emiatt nem aggódik, mivel nem sikerült tiszta kört futnia: „Szerintem nem volt tiszta körünk. Egyébként biztosak lehetnek benne, hogy előttük lennénk. Azt gyanítom, hogy a gumikezeléssel mindenki bajban lesz vasárnap. Nagyon sokat csúszkáltunk, nehéz volt őket munkára bírni, talán csak a két Red Bull volt kivétel ez alól.”

Sebastian Vettelnek mindenképpen nyernie kell, ha életben akarja tartani világbajnoki álmait, azonban meglehet, ez is kevés lesz, ha Lewis Hamilton meglátja a kockás zászlót vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: