DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hülkenberg: Ne legyünk naivak

Kitűnően szerepelt a pénteki szabadedzésen a Renault, a Red Bull mögött a második legerősebbnek bizonyult. Nico Hülkenberg szerint azonban sajnos ez nem fog így maradni, a többiek erősítenek.

Nagyon régen nem láthattunk ilyet, mint amit Mexikóban az első két szabadedzésen. A Mercedes és a Ferrari párosa nem jutott be a legjobb három közé, a domináns Red Bullok mögött pedig a gyári Renault istálló tűnt a második erőnek. Bár délután Sebastian Vettel befért a két francia gép közé, mind Kimi Raikkönen, mind a Mercedesek hátrébb végeztek.

Ez így elsőre remekül néz ki, de Nico Hülkenberg igyekezett gyorsan lehűteni a kedélyeket. Egyáltalán nem gondolja úgy, hogy ez szombaton és vasárnap is így történne, hogy a két topcsapat előtt maradhatnának. Az eddigi tempónak nyilván örülnek, de arra számítanak, hogy szombaton az élmenők mindenképpen eléjük kerülnek.

Hülkenberg örül az eredménynek, de úgy gondolja, szombattól többen is megelőzik a Renault-t


„A Renault tempója meglepően jó. Ezzel a két szóval foglalnám össze és nem kizárólag azért, mert remek érzés ennyire elől látni a listán a két autónkat. Keményen dolgozik a csapat, hogy minél jobbak legyünk, ezzel pedig megkönnyítenénk saját dolgunkat, hogy végképp bebiztosítsuk év végi negyedik helyezésünket a gyártók bajnokságában” – nyilatkozta Nico Hülkenberg.

„Az időeredmények azonban félrevezetőek, láthattuk, hogy a Force India, a Toro Rosso, a Sauber is nagyon közel vannak hozzánk, néhány századra, illetve egy-egy tizedmásodpercre. Aztán még ott vannak a Ferrari és a Mercedes, amely egyelőre sehol nincs. Egészen furcsa látni, hogy négy nap elteltével először körönként két másodpercet vernek ránk, majd teljesen egyformán teljesítünk.”

„Úgy vélem, nagyon naiv lennék, ha azt gondolnám, hogy szombaton megszerezzük a harmadik helyet a rajtrácson. Mindig optimista vagyok és a legjobbamat igyekszem nyújtani, de szerintem egyszerűen gondjaik voltak az első két edzésen a riválisoknak. A két legjobb csapat is szenvedett még a hosszú etapokon is, amikor követtem őket, nem tűnt túl könnyen vezethetőnek az autójuk. Így is nagyon meglepne, ha szombaton előttük maradnánk” – tette hozzá a rutinos német. A mai eredmény azonban reménysugár lehet Daniel Ricciardo számára is, aki jövőre a Renault gyári csapatát erősíti és az eddigi baljós motorteljesítményhez képest végre egy pozitívum a franciák részéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: