DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gutierrez a Wiliamsszel térne vissza az F1-be

Tovább bővül a Williams istálló kiadó ülését igénylők listája. Esteban Gutierrez a Mexikói Nagydíjon hintette el azt, hogy a brit istállóval szívesen visszatérne a Formula–1-be, ahol úgy érzi, maradtak még befejezetlen ügyei.

Gutierrez azt követően távozott a Haas istállótól, hogy 2016-ban csapattársával, Romain Grosjeannal ellentétben egyetlen pontot sem tudott szerezni az amerikai csapattal. A mexikói később a Formula E-ben és az IndyCarban is kipróbálta magát, majd 2015-ben a Ferrari, míg idén már a Mercedes szimulátorában tevékenykedett.

A Mexikói Nagydíjon a Motorsportnak elmondta, lát esélyt arra, hogy jövőre ismét az F1-es rajtrács része legyen. Erre a mexikói pilóta egyetlen esélye - miután a Toro Rossonál Brendon Hartley helyére sokan Alex Albont várják - az a nemsokára felszabaduló Williams-ülés lehet, amelyre rajta kívül többek közt Esteban Ocon, Robert Kubica és Szergej Szirotkin is igényt tartana, miután a jelenleg a grove-i csapatnál versenyző Lance Stroll jövőre feltehetően a Racing Point Force Indiához igazol. 

Amikor Mexikóban arról kérdezték, lát-e esélyt arra, hogy jövőre a nem sokkal ezelőtt bejelentett George Russell csapattársaként térjen vissza, Gutierrez nem adott egyértelmű választ. Azt viszont elmondta, a Williamst a Formula–1 egyik legelismertebb csapatának tartja, még annak ellenére is, hogy az utóbbi időszakban nem sikerült egy versenyképes autóval a rajtrácsra állniuk. „Az utóbbi évek valóban nehezek voltak számukra, de látva azt, milyen emberek dolgoznak ott, biztos vagyok benne, hogy hamarosan vissza fognak térni.”



A saját visszatérésével kapcsolatosan elmondta, idén, a Mercedesszel együttműködve nagyon sokat dolgozott azon, hogy ez már akár jövőre megvalósulhasson. „Nagyon motiváltnak érzem magam. Az elmúlt időszak nem volt könnyű, de úgy érzem, ennek köszönhetően sokat fejlődtem emberként és versenyzőként is, ezért nagyon pozitívan állok a jövőmhöz” – mondta Gutierrez, aki 2013-ban és 2014-ben a Sauber pilótájaként is versenyzett az F1-ben. „Most pedig egy olyan professzionális istálló szimulátorában dolgozom nagyon aktívan, mint a Mercedes, akik a legfontosabbnak számítanak a Formula–1-ben.”

„Éppen ezért vagyok ma is itt, mert tudom, mit akarok, és azt is tudom, hogy még rengeteg potenciál maradt a karrieremben, amit nem szeretnék kiaknázatlanul hagyni” – jelentette ki a 27 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: