DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Most van a legjobb esélyünk nyerni

Max Verstappen tavaly könnyed győzelmet aratott Mexikóban, idén ennek megismétlésére készül. Kiváló alap ehhez Austinban nyújtott teljesítménye, ahol a 18. helyről jött fel másodiknak.

A fiatal holland felzárkózása az egész verseny során töretlen volt, az autó ebben minden téren partner volt, a kiemelkedő gumikezeléssel együtt. Bár a Renault-motor végsebessége a mérések alapján ismét jócskán elmaradt a Ferrari-Mercedes párostól, de immáron a Hondától is, az RB14 annyira jó konstrukció, hogy még így is kis híján összejött a futamgyőzelem.

Tavaly a rajt után Vettel és Hamilton összekoccantak, ezzel az élre segítve Max Verstappent, aki onnantól domináns tempót diktálva simán nyerni tudott. Ugyanezt a végeredményt szeretné vasárnap is, a mexikói aszfaltcsík ugyanis valószínűleg még jobban kedvez a Red Bullnak.

Verstappen győzelemre készül Mexikóban


„Ez egyértelműen a legjobb esélyünk a győzelemre. A létező legjobban próbáljuk beállítani az autóinkat, akkor látjuk majd, hogyan is teljesítünk. Nem hinném, hogy az időmérőn bármilyen komoly sanszunk lenne, de úgy vélem, a versenyen oda tudjuk tenni magunkat, jobb teljesítményre számítok, mint Austinban” – idézi Max Verstappent a motorsportweek.com szakoldal.

„Szerintem a motorok is kicsit közelebb lesznek egymáshoz, mert ezen a magaslaton kevesebb levegőhöz jutnak. A leszorítóerő a legfontosabb faktor, a mechanikus tapadáson nagyon sok múlik majd, mert bár nagyobb szárnyállással megyünk, mint Monzában, mégis kisebb leszorítóerőt érzünk.”

„Úgy gondolom, a mi autónk mechanikailag és aerodinamikai téren is nagyon jó, ezért hiszem azt, hogy ezen a pályán jóval versenyképesebbek lehetünk, mint a többin, még az elképesztően hosszú egyenes ellenére is. Ez sok mindent elmond” – utalt a motorerő terén tapasztalt hátrányra a holland. Leginkább amiatt aggódhatnak a bikák, nehogy itt is megismétlődjön a Renault-motor meghibásodása, amit Austinban láthattunk Daniel Ricciardónál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: