DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg: Hamiltont nem lehet legyőzni ennyi hibával

A Ferrari és Sebastian Vettel csak magukat okolhatják Nico Rosberg szerint amiatt, hogy Hamilton Mexikóban már világbajnok lehet. A ferraris szerinte nem volt konzisztens az év során.

Bár a szezon elején úgy tűnt, 2018-ban végre megtörhet a Mercedes dominanciája, hiszen Vettel megnyerte az első két versenyt, a vége mégis úgy fest, váratlanul sima lesz Hamilton és a Mercedes számára. Vettel hibái és a Ferrari utóbbi versenyeken mutatott gyenge teljesítménye vezetetett ahhoz, hogy Hamiltonnak elég a 7. helyen célba érnie Mexikóban, hogy ötszörös világbajnok legyen.

Rosberg is beállt azok közé, akik szerint senki sem engedhet meg ennyi hibát magának, különösen nem Lewis Hamiltonnal szemben: „Minden a következetességről szól, de ő ebben az évben minden volt, csak következetes nem. Az elmúlt hónapokban már szó szerint mindenhol volt a mezőnyben” – mondta el 2016 világbajnoka az F1 hivatalos oldalának.

Vettelnek össze kell szednie magát jövőre


„Ő és a csapat is visszaestek. A nyár óta hihetetlenül egyoldalú a bajnokság. Eleinte még úgy tűnt, Vettel fog nyerni idén, de aztán teljesen egy irányba ment el az egész. Mercedes-dominanciát láthatunk azóta, és ez leginkább a sok hibának köszönhető. És soha nem fogja tudni legyőzni Lewist, ha ennyi hibát vét, ő ugyanis nem szokott rontani, vagy csak nagyon ritkán.”

Rosberg szerint Vettelnek meg kellene tanulnia megálljt parancsolnia magának, mert néha olyan helyzetekbe megy bele, amelyek hosszútávon nem feltétlenül lehetnek kifizetődőek: „Nehéz az ő helyzetét bárkinek is megítélni, hiszen ne feledjük, ő egy négyszeres világbajnok, aki korábban elképesztő dolgokra volt képes. Számomra úgy tűnik, hogy néha többet akar kihozni egy-egy helyzetből, mint amit lehetséges.”

„Néha kissé túlzottan is magabiztos, és nem képes belátni, hogy valaki más, éppen abban a pillanatban, jobb munkát végzett, mint ő. Ezt el kell fogadnia, sóhajtani egy nagyot: igen, most ő ügyesebb volt, de majd egy kicsivel később elkapom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: