DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo gyerekkora óta tudja: A versenygépek a legfurcsább szerkezetek

Daniel Ricciardo a Mexikói Nagydíjon mesélt arról, hogy kilencéves kora óta, amikor először romlott el alatta a technika, nem érti, valójában mi okozza a versenyautók különböző meghibásodását.

Daniel Ricciardo a múlt hétvégi USA Nagydíjon idén ötödik alkalommal kényszerült arra, hogy technikai meghibásodás miatt adjon fel egy futamot. Ez egyúttal azt is jelenti, az ausztrál a májusban aratott monacói győzelme óta nem állt pódiumon. A Red Bull pilótája a Mexikói Nagydíj előtt a rá jellemző humoros stílusban reagált erre a negatív szériára, és mesélt arról, valójában gyerekkora óta nem érti, mi állhat egy-egy technikai meghibásodás hátterében.

„Ezt a részét nem szeretem ennek a sportnak. Emlékszem, kilenc éves koromban, amikor először kezdtem el gokartozni, volt egy hétvége, amikor egyszerűen semmi nem működött a gokarton. Mindent kicseréltünk rajta a legapróbb alkatrészekig, de semmi nem működött. Aztán a következő hétvégén úgy ültem be edzésen, hogy hozzá sem értünk a gokarthoz: bedobtuk az autóba, kivittük a pályára, én beültem és minden tökéletesen működött. Attól a naptól kezdve tudom, hogy a versenygépek a legfurcsább szerkezetek” – viccelődött Ricciardo. 



A Red Bull pilótája elmondta, éppen emiatt érzi úgy, nincs szükség arra, hogy bármit is változtasson a vezetési stílusán, mert a szerencséjét nem ő alakítja. Ahogy a Renault-motor meghibásodásait látva azt sem bánta meg, hogy 2019-től a franciákkal fog versenyezni. „Továbbra is nagyon izgatott vagyok, főként amiatt, hogy egy teljesen új környezetbe fogok kerülni” – mondta az ausztrál, aki az idei szezon alakulása ellenére számtalan ok miatt érzi motiváltnak magát, melyek közül, mint mondta, a legerősebb az, hogy a Red Bullnál töltött időszakát egy pódiummal koronázhassa meg.

„Nem tudom, ez más pilótáknál hogy működik, de ha nyertem volna Austinban, akkor most azért lennék motivált, hogy itt, Mexikóban is győzni tudjak. Viszont Austin nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, ezért most amiatt vagyok motivált, hogy még jobban teljesítsek és megszerezzem azt a dobogót, ami talán egy héttel ezelőtt az USA-ban is meglehetett volna” – nyilatkozta Ricciardo. Elmondása szerint, ha tíz éve tartana a pechsorozata, akkor valószínűleg már neki is elege lenne a problémákból, de most még úgy érzi, továbbra is lelkes és motivált tud maradni, még úgy is, hogy néha mérgében lyukat kell ütnie szobája falába.

„Azt hiszem, mindenkinek jót fog tenni, hogy tovább lépek, és remélhetőleg a következő futamok jobban alakulnak, ellenkező esetben a srácoknak elege lesz belőlem” – mondta nevetve az ausztrál, amikor megemlítették neki az esetet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: