DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez nagyszerű dolgokat jósol csapatának

Új tulajdonosával és a vele érkező tőkeinjekcióval nagy jövő áll a Force India előtt – állította Sergio Perez, aki szerint a csapatnak a pénzen kívül mindene megvan arra, hogy igazán sikeres legyen.

Év közben váltott tulajdonost a Force India istállója, ami sosem egyszerű folyamat egy épp versenyszezon közepén álló csapatnak. Az alakulat felvásárlói között megtalálható a Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll is, akiről az üzlet megkötése óta azt beszélik, hogy legkésőbb jövőre beülteti fiát az új csapatához. Az alakulat egyik biztos pontja, a jövőre már biztosan a Force India színeiben versenyző Sergio Perez szerint ifjabb Stroll egy igazán erős alakulathoz érkezhet 2019-ben.

perez-pit-2018



„Végül is mindenkinek, még a csapat tulajdonosának is az az érdeke, hogy sikeresek legyünk. Ehhez az kell, hogy mindkét autó százszázalékos legyen, miközben a csapat a lehető leggyorsabban végzi a fejlesztéseket. Ehhez teljes erőbedobásra van szükség. Ha ez így lesz, akkor Stroll egy nagyszerű csapathoz fog érkezni, ahol sokat fejlődhet majd. Csak a megfelelő költségvetésre van szükség, és komoly meglepetést jelenthetünk jövőre. Nagyszerű dolgok várnak a csapatra.”

Perez 2015 óta, sorozatban negyedik éve versenyezhet hazai közönség előtt az F1-gyel, amiről csak szuperlatívuszokban tudott nyilatkozni. „A Mexikói Nagydíj az első alkalom óta óriási esemény. Más helyszíneken előfordult, hogy csökkent a nézőszám, de itt ez nem így van. Az emberek, a média, mindenki nagyon izgatott a hétvége miatt. Ez nagyszerű. Hihetetlen mennyiségű támogatást kapok a hétvége során. Szerintem elképesztő versenyünk lesz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: