DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa: Alonsónak azonnal távoznia kellene

Fernando Alonso számára 2018 is merő csalódás lett, ahogy a megelőző néhány esztendő is. Felipe Massa szerint a spanyol legjobban tenné, ha azonnal venné a kalapját, meg sem várva a szezon végét.

Kitűnően szerepelt pályafutása első kétharmadában Fernando Alonso, ám 2014 óta előbb kis, majd nagyon komoly mélyrepülésbe kezdett. Az utolsó négy, McLarennél töltött szezon különösen pocsékra sikeredett, a dobogós helytől is messze volt a kétszeres világbajnok spanyol ász, ám nem vezetői tudása kopott meg, hanem a neki biztosított versenyautó képtelen a jó eredményre.

Az utóbbi fél év végképp mélypontnak számít a spanyol karrierjében, a gyengécske és megbízhatatlan McLaren-Renault-val még a pontszerzés is időnként túl kemény dió, már ha egyáltalán meglátja a kockás zászlót. Korábbi csapattársa, Felipe Massa a legeredményesebb spanyol pilóta helyében meg sem várná az év végét, hanem azonnal távozna.

Alonso ráunt a Formula-1-re, de a versenyzési vágya nem kopott meg


„Hogy őszinte legyek, ha Fernando helyében lennék és a tizenötödik hely környékén kellene szenvednem, most rögtön távoznék, még mielőtt véget ér az évad. Nincs neki szüksége erre a szenvedésre, leginkább azért, mert a jövő évi tervei között már nem szerepel az istálló. Miért tartanának ki egymás mellett az év végéig? Talán jobb lenne, ha elengednék őt” – nyilatkozta Felipe Massa az AS című lapnak.

Alonso utolsó dobogós helyezését a 2014-es Magyar Nagydíjon aratta, ám a McLarenhez szerződése totális ballépésnek bizonyult, mivel a Ferrari felszálló ágba került, a McLaren pedig sosem látott mélységekbe zuhant. A visszatérése óta a wokingiaknál töltött közel négy év alatt huszonnyolc kiesést szenvedett el.

Mi lesz, amikor Fernando Alonso már nem lesz része a száguldó cirkusznak? „Ahogy nekem is, bizonyára neki is hiányozni fog a versengés, ezért nem is akasztjuk még szögre a bukósisakot, ő sem fogja. A Formula-1-re viszont ráunt, mivel az élmezőny közelében sem lehet jelenleg. Hallottunk arról, hogy az IndyCarba szerződik. Most már viszont egyre többször gondolok arra, hogy a Formula-E-ben jóval több vonzó dolog lenne Fernando számára. Az Indy 500 teljesítése egy dolog, de úgy vélem, a teljes bajnokságot nem kellene emiatt végigcsinálnia, inkább a Formula-E felé kellene nézelődnie. Nem lennék meglepve, ha végül úgy döntene, ide igazol” – tette hozzá a brazil, aki szintén az elektromos sorozatban kötött ki és decemberben debütál Rijádban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: