DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Nem mondtam, hogy Verstappen tehetségesebb Vettelnél

Úgy tűnik, az utóbbi napok a sajtó helyretételéről szólnak. Ezúttal a Red Bull csapatfőnöke javította ki a médiát, olyan mondatot adtak a szájába, ami valójában nem hangzott el, félreértették.

Nemrég olvashattunk egy első hallásra is felettébb érdekes véleményt Christian Hornertől, miszerint úgy gondolja, hogy Max Verstappen tehetségesebb korábbi pilótájánál, Sebastian Vettelnél. Az osztrák szakember azonban nem mondott ilyet, szavait félreértelmezték.

Az Autobild hasábjain jelent meg, miszerint Horner azt nyilatkozza, Maxnek több tehetsége van (mint Vettelnek), soha nem adja fel, úgy küzd, mint egy oroszlán. Valójában azonban az eredetileg angolul adott interjúban egy kiejtési félreértésen alapult az egész hír. Horner ugyanis a ’raw’ szót használta és nem a ’more’ szót, így pedig egészen mást jelent. Ezt magyarázta most el a csapatfőnök.

Horner nem mondott olyat, hogy Verstappen tehetségesebb, mint Vettel


„Amikor idegen nyelven adok interjút, máskor is előfordult már, hogy félreértették bizonyos szavaimat. Azt akartam ugyanis eredetileg kifejezni, hogy Max Verstappen fantasztikus nyers tempóval rendelkezik és nem azt, hogy több tehetsége van, mint Sebastian Vettelnek” – magyarázta Horner a Sky Sports F1-en.

„Nagyon különbözik a két versenyző. Amit Sebastian elért, fenomenális, Max belső tehetsége pedig teljesen egyértelmű. De nem mondtam olyat, hogy Vettelnél tehetségesebb lenne. De a holland is egyre tapasztaltabb lesz, az elmúlt négy-öt versenyen mutatott formája figyelemre méltó” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: