DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Grosjean: A helyzetem eléggé kellemetlen

Romain Grosjean szorult helyzetbe kerülhet a Mexikói Nagydíjon, hiszen egy esetleges balesettel azt kockáztatná, hogy összegyűlik a 12 büntetőpontja, és így eltilthatják a brazil versenyről.

Jelenleg 10 büntetőponttal rendelkezik a Haas francia versenyzője, de amennyiben 12 hónap alatt 12 ponttal sújtják a versenyzői licencét, eltiltják a soron következő versenyről. Max Verstappen egyenesen felháborítónak tartja, hogy valakit sok apróságért egyszercsak eltiltanak egy futamról, és úgy látja, el kellene törölni az egészet.

Mexikóban egy hiba sem fér bele a franciától, hiszen egy esetleges eltiltás lebeg majd a szeme előtt, minden egyes megkezdett akciónál: „Elég sz*r helyzetben vagyok. Két pont, és eltiltanak” – idézi a Planet F1 a franciát.



„Jó, ezután a futam után egy pontot törölnek, Brazília után pedig további kettőt, így utána már jobb lesz a dolog, de néha azt sem tudtam, mire kaptam büntetést. Ez egy első körös incidens volt, ilyenkor azért szokott történni ez-az. Igen, hibáztam, mert nem fékeztem elég keményen, és nem tudtam kellőképpen lelassulni. Ha minden egyes apróságért megbüntetnek majd minket, mikor hibázunk egy csata közben, akkor nem lesznek túl izgalmasak a versenyek.”

„Ó, istenem! Azt hiszem, elég büntetés volt számomra, hogy kiestem a versenyből. Szükség van erre a pontozós dologra egyáltalán? Ott, ahol a legjobb pilóták versenyeznek? Ha bevezetnénk a NASCAR-ban is ezt, akkor évente háromszor tiltanának el néhányakat. De már mindegy, megpróbálok annyira jófiú lenni, amennyire csak tudok. Bízom a csillagaimban, és reménykedem, hogy minden rendben fog menni a hétvégén” – fakadt ki Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: