DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz Hamiltonra hallgatott új szerződésében

Carlos Sainz 2019-től a jelenleg igencsak gyengélkedő McLarennél folytatja pályafutását. Az ajánlat elfogadása előtt Lewis Hamilton véleményét kérte ki, aki megerősítette, hogy jó döntést hoz.

A tavaly szeptemberben még a Toro Rossónál versenyző Carlos Sainz egy hónappal később az alulteljesítő Jolyon Palmer helyét vette át a gyári Renault-nál, ahol az idei év egészét is tölti. Bár nem vall szégyent, az igazi áttörés elmaradt eddig, szoros küzdelemben inkább csapattársa Nico Hülkenberg tűnik erősebbnek.

Talán éppen emiatt nem marasztalta a spanyolt a francia gyári istálló, Daniel Ricciardót szerződtették a helyére a jövő évre. Sainznak muszáj volt új lehetőség után néznie, a Red Bull ugyanis nem a fiatal spanyolban gondolkodott. Végül a McLarennél találkozott a felek akarata, így 2019-től a wokingi istállót erősíti Carlos Sainz, aki Austinban első körös, vitatott manővere miatt került kereszttűzbe, hogy valószínűleg, sokak szerint szándékosan követte el szabálytalanságát, hogy várható büntetése ellenére is előnybe kerüljön.

A patinás istálló azonban évek óta csak árnyéka önmagának, idén különösen visszaesett, igen gyakran a Williamsekkel vívnak az utolsó rajthelyek elkerüléséért. Jól döntött Sainz? Bizonyos tekintetben kényszerhelyzetben volt, mivel a topcsapatoknál nem volt hely, a gyári Renault pedig úgyszintén nem hosszabbított vele.

Sainz és Hamilton sokat beszélgetnek egymással, a tapasztalt brit tanácsára hallgatott a fiatal spanyol


Mielőtt hivatalosan is leszerződött a gárdához, kikérte a vele jó viszonyban levő, korábban éveken át a McLarennél versenyző Lewis Hamilton véleményét is. A 2008-ban Woking utolsó bajnoki címét szerző brit pedig megerősítette elhatározásában.

„Jóval gyakrabban beszélgetek Lewisszal, mint korábban gondoltam volna. Jó a kapcsolatom vele, a megbeszéléseken általában mellette szoktam ülni és rengeteg dologról dumálunk” – idézi Carlos Sainzot a gpblog.com szakportál.

„Először ő kérdezett engem a McLarenről, ebből is látszik, hogy érdeklődik mások sorsa iránt, még ha ez a nyilvánosság számára nem is egyértelmű. Pontosan tudja, mi zajlik a paddockban. Sokat beszélgettünk Wokingról, egyértelműen azt gondolja, hogy a McLaren ennél már biztosan nem lesz rosszabb (nem is lenne egyszerű mutatvány).”

„Egyetértett azzal, hogy odaszerződjek. Úgy véli, a Ferrari, a Mercedes, a Red Bull és a McLaren is olyan topcsapat, ahova igazolni nagyon jó döntés. Ebben a tekintetben magabiztosságot adott számomra. Valóban szereti a McLarent, elismeréssel beszél az ott dolgozó emberekről. Jó érzéssel megyek ehhez a csapathoz” – tette hozzá Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: