DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: Miattam nem állt össze a Hamilton-Schumacher páros

Nico Rosberg azt állítja, hogy 2012-es, Schumacherrel szemben mutatott domináns teljesítménye fosztotta meg attól a nézőket, hogy összeálljon a Hamilton-Schumacher páros az Ezüst Nyilaknál.

2013-ban Lewis Hamilton váltotta Michael Schumachert a Mercedesnél, miután Niki Lauda rábeszélte őt a váltásra, noha akkoriban a McLarennek sokkal jobban ment a szekere. Hamilton döntése azóta kifizetődőnek tűnik, hiszen a McLaren a mezőny második felébe esett vissza, a Mercedes pedig minden egyes szezonban behúzta a konstruktőri és az egyéni világbajnoki címet is a V6-os hibrid éra kezdete óta.

Nico Rosberg 2012-ben 93:49 arányban győzte le a hétszeres világbajnokot, ráadásul abban az évben aratta saját maga és csapata első győzelmét is, mióta a Mercedes visszatért az F1-be. Hamilton és Rosberg kapcsolata azonban már a legelső pillanatoktól kezdve is eléggé viharos volt, amikor pedig arra került a sor, hogy világbajnoki címekért harcolhatnak, megszámlálhatatlanul sokszor akadtak össze. 2016-ban aztán, miután Rosberg elhódította a bajnoki címet, visszavonult, de szerinte másképp alakult volna a karrierje, ha az éven nem győzi le Schumachert.

3 pilóta, 12 világbajnoki cím


„Nagyon fontos volt akkor, hogy legyőzzem Michaelt. Rendkívül fontos állomás volt az az év a karrieremet illetően, hiszen így én maradhattam a csapatnál, ő pedig visszavonult” – mondta el az F1 podcastjében 2016 világbajnoka. „Ha legyőz, biztosan ő marad, és én kényszerülök távozni.”

„Akkoriban még nem is volt futamgyőzelmem, ő volt mindenidők legjobbja, és én azt sem tudtam először, hogy mihez kéne kezdenem ellene. Hogyan fogok megbirkózni vele? Ő annyira jó, képes leszek egyáltalán közel lenni hozzá? Le tudom győzni? Néha ezeken gondolkodtam, nehéz volt ezekre megtalálnom a választ, hiszen ő egy igazi hős.”

„Persze akkoriban már túl volt karrierje zenitjén, de azért még mindig tudott. Elég csak a monacói pole-pozíciójára gondolni. Szóval voltak jó pillanatai, de az, ahol látszott, hogy már nem a legjobb formájában van, az a következetesség. Csak egy picivel volt gyengébb, mint annak idején, azonban számomra ez pont elegendő volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: