DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo töretlenül bízik a Renault-ban

Sokan előre sajnálják Daniel Ricciardót, hogy jövőre a mezőny leggyengébb láncszemének számító Renault-erőforrással kell versenyeznie. Az ausztrál szerint korai még ítélni, 2019-ben minden megváltozhat.

Rendkívül frusztráltan vette tudomásul az egyébként általában mosolygós és vidám Daniel Ricciardo, hogy Austinban ismét kibabrált vele a technika ördöge, idén nem először és nem másodszor egy motorhiba vetett idő előtt véget biztatóan kezdődő nagydíjának. A hírek szerint mérgében középső ujjával bemutatott saját, lerobbant autójának, valamint lyukat ütve a falba vezette le a feszültséget.

A napokban Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója némi kárörömmel szúrt oda a Renault-hoz távozó pilótának, hogy a következő két évben is ugyanezt kell majd elviselnie, miközben a bikák a Honda-motorral sokkal előrébb járnak majd. Daniel Ricciardo egyelőre abszolút nem bánja korábbi elhatározását a csapatváltásról, úgy véli, nagyon korai a jövő évi erőviszonyokról beszélni, a Renault jó ideje dolgozik a jövő évi autóján, márciusig simán kijavíthatják a jelenlegi problémákat.

Ricciardo változatlanul bízik a Renault-projektben


„A ’19-es autó teljesen új lesz, mindenben újraindítjuk magunkat, így nem igazán pazarolom az időt arra, hogy a jelenlegi problémák miatt emésszem magam” – nyilatkozta Daniel Ricciardo a Pitpassnak. Az ausztrál jövőre is a (jelenleg) problémás és gyenge Renault-motorral áll majd rajthoz, míg csapata már a japán gyártó erőforrásait használja 2019-től.

Ricciardo mindent elkövet majd, hogy a francia gyári istálló fejlődését teljes erővel segítse, a Renault-val szeretne újra elindulni a csúcs felé. „Amikor véget ér ez az év, teljesen belemerülök a jövő évi feladatokba és minden segítséget megadok új gárdámnak, aztán majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

„Amikor aláírtam, akkor is jól tudtam, hogy hosszú és kemény munka áll előttünk, de tudom, hogy hatalmas erőfeszítéseket tesz a Renault, hogy javítsanak a helyzetükön. Ennek érdekében jelentősen növelték kapacitásaikat is, hogy 2019 és 2020 már számunkra sokkal jobb esélyeket tartogasson” – tette hozzá Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: