DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Szerepel még Schumacher az F1-ben

Természetesen Michael Schumacher fiáról, Mickről van szó. Az ifjabb német nemrég megnyerte az F3-t, így sokan szívesen látnák az F1-ben, és ez Lewis Hamilton szerint reális cél lehet számára.

Lewis Hamilton közel áll az ötödik bajnoki címéhez, és sokan már Michael Schumacherrel emlegetik egy szinten. Pole-pozíciók számában már megelőzte a németet, de ha a Mercedes továbbra is remekül szerepel, további rekordjait is megdöntheti.

Az utóbbi időben Michael fiára, Mickre is figyel a sajtó, mivel megnyerte az F3-as bajnoki címet, és Hamilton szerint előbb-utóbb szinte elkerülhetetlen a fiatal versenyző számára az F1-es szereplés: „Michaelt minden idők legnagyobb versenyzőjének nevezzük, mivel ő szerezte meg a legtöbb címet. Így száz százalék, hogy egy Schumacher visszatér az F1-be, részben a név miatt, másodszor pedig azért, mert remek munkát végez.”

 hamilton-schumacherrol-2018



„Nyilván nagy tehetsége van, mint az apjának, csakúgy, mint Keke és Nico (Rosberg) esetében, és amikor Fernandónak lesz gyermeke, biztos, hogy egy Alonso is itt lesz ismét” – fűzte tovább a témát Hamilton.

„El kell ismerni, hogy tényleg remek munkát végez, és egy nagyszerű fiúról van szó. A csapatunk része volt néhány hete, és tavaly is, nagyon figyelemre méltó a munkája. Tehetséges, mint az apja, így nem hiszem, hogy teher lenne majd rajta. Remek lenne a sportnak, ha csatlakozna.”

Hamilton után Fernando Alonso is elismerően szólt Schumacher fiáról: „Az ember csak az eredményeket látja kívülről, egy nagyszerű tehetségnek tűnik, és az is jót tesz a sportnak, ha ismét lesz egy Schumacher az F1-ben. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de ne tegyünk rá extra nyomást, ami szerintem már most is van rajta. Majd az idő eldönti.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: