DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen hírneve Sennáéval vetekszik a pilóták körében?

Martin Brundle, egykori Formula–1-es pilóta úgy véli, Max Verstappen agresszív védekezése és vezetési stílusa miatt egyre inkább az Ayrton Sennáéhoz hasonló hírnévre tesz szert pilóta társai körében.

Max Verstappen a legutóbbi USA Nagyíjon nyújtott parádés teljesítményt, miután a szombati balesetét és a váltócserét követően a 18. pozícióból rajtolva második helyen ért célba. A verseny második felében a Red Bull jól kivitelezett gumistratégiájának köszönhetően akár a győzelemre is esélyes lehetett volna, a holland azonban nem érte utol az éllovas Kimi Raikkönent. Helyette viszont sikerült maga mögött tartania a pole-pozícióból induló Lewis Hamiltont, akinek így egyelőre nem sikerült behúzni az ötödik világbajnoki címét.



Hamilton, aki a verseny utolsó köreiben többször is próbálkozott azzal, hogy megelőzze a Red Bull pilótáját, később bevallotta, valóban a szükségesnél több helyet hagyott Verstappennek, mert nem akart fölösleges kockázatot vállalni az agresszív védekezéséről elhíresült hollanddal szemben. 

Martin Brundle, a Sky kommentátora szerint az, hogy Verstappen stílusa egyre nagyobb hírnévre tesz szert és ilyen hatással van a pilótákra az egykori Ayrton Sennára emlékezteti őt. „Ayrton Sennához hasonlóan Verstappennek is sikerült elérnie azt, hogy a többi versenyző óvatosan közelítsen feléje, szerintem ez egyszerűen briliáns” – írta a Sky Sports oldalán Brundle. „Viszont az is meglepett, hogy Lewis elismerte, több helyet hagyott a holland számára, mint amennyire valóban szükség lett volna. Ez is azt jelzi, hogy ebből a szempontból milyen hierarchia kezd kialakulni a pilóták között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: