DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes még mindig tart a Ferraritól

Austinban láthattuk a maranellói alakulat feltámadását: Kimi Raikkönen révén győztek, ráadásul több pontot szereztek a Mercedesnél, így Toto Wolff nem nyugodhat meg a konstruktőri címmel kapcsolatban.

Lewis Hamilton világbajnoki címe szinte borítékolható Mexikóban, bár a Mercedes csapatfőnökét aggodalommal tölti el a Ferrari Austinban mutatott formája. Az olaszok visszatértek a régebbi fejlesztéseikhez, ami sokat segített az autójukon. Toto Wolff úgy véli, ha Sebastian Vettel nem pördült volna meg, megnyerte volna az előző futamot.

Bár már csak három hétvége van hátra, és az előnye 66 pont a Mercedesnek, a csapat vezetője még mindig nem érzi biztosnak a konstruktőri bajnoki címet: „Az USA Nagydíj is megerősítette, amit korábban mondtunk: az idei bajnoki harcnak még messze nincs vége. Amíg Lewis tudta növelni az előnyét Sebastian Vettellel szemben, mi pontokat veszítettünk a Ferrarival szemben a konstruktőri bajnokságban.”

 wolff-a-konstruktori-harcrol-2018



„Még mi vagyunk jobb helyzetben, és meg fogjuk próbálni mindkét cím elhódítását. Nem lehetünk elégedettek a texasi eredménnyel, de ez lehetőséget nyújt, hogy tanuljunk belőle, és erősebben térjünk vissza.”

Az osztrák szakember Mexikóban sem számít könnyű hétvégére: „A mexikói pálya elég magasan fekszik, és ez igénybe veszi az autókat és az erőforrásokat. Az előző években ez lett a leggyengébb pályáink egyike, és kemény harcot várunk a Ferrarival és a Red Bull-lal. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű a verseny, de a csapatban mindenki nagyon koncentrált, motivált és eltökélt, hogy tudjuk tartani a nyomást a zárófutam leintéséig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: