DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kubica a Ferrarinál köthet ki

Amennyiben lemarad a Williams üléséről Robert Kubica, akkor sajtóinformációk szerint a Ferrari fejlesztési pilótája lehet, hiszen Danyiil Kvjat távozásával megüresedett ez a pozíció a Scuderiánál.

A lengyel pilóta még nagyon is versenyben van a Williams második üléséért, hiszen az első már elkelt, George Russell lesz a patinás múlttal rendelkező istálló egyik versenyzője. Amennyiben Kubicának sikerül megegyeznie Sir Frank Williamsszel és csapatával, egy lengyel olajvállalat 10 millió dolláros támogatásban részesítené őt és az istállót, de Kubica korábban már elmondta, hogy nem fog az idők végezetéig várni a Williamsre.

Ha nem sikerülne megállapodnia jelenlegi csapatával, vagy a Williams sokáig húzná a döntést, akkor az austini paddockban terjedő hírek szerint akár a Ferrari fejlesztési- és tartalékpilótája is lehet jövőre a lengyel versenyző, aki szót ejtett a PKN Orlen támogatásáról az USA-ban.



„Az emberek azt gondolják, hogy ezt a pénzt nekem adják, de ez nem így van. Ez arról szól, hogy Lengyelország megmutassa magát a nemzetközi porondon” – mondta el Kubica az Eleven Sports számára.

Ha valóban nem sikerülne Kubicának megszereznie a Williams ülését, akkor a Ferrari alkalmazásába állhat, akikkel 2011-ben, még a súlyos ralibalesete előtt aláírt 2012-re: „Akkoriban nagy fájdalmaim voltak a sérüléseim miatt, ezt pedig csak tetézte, hogy tudtam, most épp egy Ferrariban ülhetnék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: