DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Wolff: Nem a stratégián, hanem a tempón múlt

Toto Wolff szerint tanulniuk kell az austini eseményekből és elfogadni, hogy itt most legyőzték őket - nem a stratégia volt hibás, egyszerűen nem volt meg a kellő tempójuk és gumikezelésük a sikerhez.

Nem pont úgy alakult a vasárnapi USA Nagydíj a Mercedes számára, ahogy azt a csapat remélte, hiszen Lewis Hamilton a pole-ból indulva csak a harmadik helyet szerezte meg és Valtteri Bottas sem tudott mit kezdeni Sebastian Vettellel - a tempót tekintve egyértelműen lassabbak voltak most a Ferrarinál és Hamilton nem biztosította be ötödik világbajnoki címét.

"Először is gratulálok Kiminek a győzelemhez, rég volt már, amikor utoljára a dobogó tetején állhatott és jó volt ezt látni a Formula-1 számára" - kezdte értékelését Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője. "Fantasztikus verseny volt, sok jó csatával, a Mercedes számára viszont nem alakult jól a nap. Egész héten azt hallottuk, hogy mi vagyunk felül, a Ferrari pedig lent, a bajnokság már eldőlt, vége van, de a Formula-1 valósága nem ez. Mindig is tiszteltük a Ferrarit és tudtuk, hogy vissza fognak vágni, most ezt meg is tették. Ez nem meglepetés egy ilyen erős ellenfél részéről" - magyarázta.

mercedes-usa-2018



"A mi részünkről nem a stratégiáról szólt a verseny, egyszerűen nem volt meg a győzelemhez szükséges egyensúly a tempó és a gumikezelés között. Amikor a virtuális biztonsági autó mögött másodikak voltunk, megragadtuk a lehetőséget, mert nehéz lett volna végig Kimi mögött haladni. Ez sokáig jól is nézett ki, de az utolsó körökben kellett felzárkózni és ez végül nem jött be" - mondta a végül balul elsülő stratégiáról.

"Lewis a különbséget eltüntette, de túl nagy feladat elé állítottuk, a gumikban pedig nem volt meg a végén a kellő előny az előzéshez. Valtterivel egy kiállást alkalmaztunk, de nem tudtuk életben tartani az abroncsokat addig, mint az első két helyezett, szóval tanulnunk kell ebből, hogy legyőztek minket itt és úgy menni Mexikóba, hogy közeledjünk az ideális versenytempónkhoz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: