DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Villeneuve: Hamilton mérföldekkel jobb Schumachernél

Az egyszeres F1-es világbajnok, Jacques Villeneuve úgy véli, habár Lewis Hamilton világbajnoki címek és győzelmek tekintetében Michael Schumacher mögött jár, a brit mégis mérföldekkel megelőzi az F1-es legendát.

Lewis Hamilton a hétvégi Mexikói Nagydíjon bebiztosíthatja ötödik világbajnoki címét, ezzel címek tekintetében utoléri Juan Manuel Fangiót és két bajnoki címre, valamint húsz győzelemre kerül attól, hogy a Formula-1 legsikeresebb pilótáját, Michael Schumachert is beérje. A szókimondásáról híres Jacques Villeneuve szerint azonban a brit máris Schumacher előtt jár, mert Hamiltonnal ellentétben a németnek akad olyan világbajnoki címe és győzelme, ami utólag megkérdőjelezhető.

„Mérföldekkel jobbnak tartom Lewist Michaelnél, és úgy gondolom, a Mercedes-érát még az új szabályokkal is nagyon nehéz lesz megállítani” – mondta a Reutersnek Villeneuve a hétvégi USA Nagydíjon.



Sokakkal ellentétben Villeneuve nem tartja a hétszeres világbajnok Schumachert az F1 legjobb pilótájának. 1997 világbajnoka szerint ugyanis az első öt közé csak Ayrton Senna, Alain Prost, Niki Lauda, Jackie Stewart és Lewis Hamilton fér be. „Túl sok negatív történetet hallottunk róla. Túl sok kérdőjel merül fel akörül, hogyan nyert meg néhány címet és futamot, de egy nagyszerű bajnokot nem csak a győzelmei száma határoz meg” – jelentette ki Villeneuve, aki szerint Hamilton sikereivel kapcsolatosan senkiben nem merül föl kétség.

„Kedvelheted vagy nem az életstílusát, viszont semmi negatívat vagy piszkosat nem tudsz mondani sem róla, sem az ellenfeleiről, mert mindenki tiszteli a másikat. Eszünkbe sem jut megkérdezni azt, hogy vajon csal? Vajon piszkos játszmát játszik? És ez hatalmas különbség” – fogalmazott a kanadai, aki úgy gondolja, minden bajnoknak ilyennek kellene lennie.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: