DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel: Későn jött vissza a jó teljesítmény

A német versenyző Belgiumban nyert utoljára, és azóta folyamatosan kikapott Hamiltontól. A Ferrari Raikkönen révén tért vissza a győztes útra, de Vettel szerint ez már későn következett be.

Lewis Hamilton Austinban megünnepelhette volna ötödik bajnoki címét. Nem sokon múlott, hogy ez megtörténjen, de Mexikóban már nagyon kevés esélye lesz Sebastian Vettelnek, hogy megakadályozza riválisa örömét. 

A Ferrari az utóbbi hónapokban folyamatosan gyengébben szerepelt a Mercedesnél, és Austinban jutottak el odáig, hogy dobják az utóbbi idők fejlesztéseit, és visszatérnek a korábbiakhoz. Ez be is vált, mivel Kimi Raikkönen öt év után tudott nyerni az USA Nagydíjon, és ezt erőből vitte véghez a Hamilton ellen.

Amikor Sebastian Vettelt arról kérdezték, örül-e, hogy visszatért a Ferrari jó formája, a német a következőt válaszolta: „Túl sokáig tartott (a rossz teljesítmény). Lehet ezt jó és rossz hírként is értelmezni. Ha vissza kell térni ahhoz az autóhoz, ami három vagy négy hónapja volt versenyképes, az nyilván nem a legjobb dolog, ha belegondolunk.”

 vettel-a-kesoi-jo-teljesitmenyrol-2018



A német azt is próbálta kifejteni, miért mentek el rossz irányba a fejlesztésekkel: „Ezt egy kicsit nehéz elmagyarázni. Ha nem vesszük észre, hogy problémánk van, akkor nem is gondolunk rá. Éreztük, hogy az autó nem olyan erős, mint korábban, de mivel nem kerestük, mi rossz, nem is tudtuk, hogy valami nem jó.”

„Minden lépésnek, amit tettünk, úgy tűnt, van értelme, de visszatekintve nem volt. Most már világos, hogy valami végig hiányzott” – zárta a témát negatívan a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: