DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rejtélyes problémával küzdött Hamilton

A Mercedes pilótája titokzatos műszaki problémáról számolt be az USA Nagydíj leintését követően, ami jelentősen rontott az autó gumikezelésén. A két kiállásos taktikára is emiatt kényszerült a csapat.

Lewis Hamilton beszámolója alapján messze nem ez volt a Mercedes idei legegyszerűbb hétvégéje a Formula-1-ben. Az Ezüst Nyilak legendás megbízhatósága kissé megingott Texasban, a csapat ugyanis azzal kezdte a verseny napját, hogy mindkét autóban vízpumpát cserélt. „Láthatták, hogy az autó [a verseny reggelén] még darabokban volt, így nem volt egy ideális futamunk. Talán más lett volna a végeredmény, ha a reggelünk nem így alakul” – nyilatkozta a harmadik helyen befutó Lewis Hamilton, akit több apróság is hátráltatott a futam során.

hamilton-usa-2018-portre



„Összeszedtünk valamennyi törmeléket, egy kis sérülést a padlólemezen, összeadódtak ezek a dolgok. Ez jelenthetett néhány tizedmásodpercet, de gondolom mindenki más is küzdött ilyen dolgokkal. Egyéb problémák is felmerültek, de ezekről még keveset tudunk, így azt sem tudjuk megmondani, mennyi időnkbe kerültek.”

Ez utóbbi nehézséget Hamilton nem részletezte tovább, ám szavaiból az kiderült, hogy bármiről is volt szó, az jelentősen befolyásolta az autó egyébként kiváló gumikezelését. „Az autót érintő néhány dolog miatt két kiállásra kényszerültünk. A verseny előtt még nem számítottunk rá, hogy ez felmerülhet. Ha ez nem történik meg, akkor a gumikezelési problémánk messze nem lett volna ilyen súlyos” – fűzte hozzá.

A fentiek ellenére a britnek aggodalomra semmi oka, 70 ponttal vezeti az összetettet Sebastian Vettel előtt, és mindössze 75 pontot lehet szerezni a maradék három futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: