DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Raikkönen boldogan megy a Sauberhez

Austinban győzelmet aratott a finn, de cseppet sem bánja, hogy jövőre már nem a Ferrari pilótája lesz. Kimi Raikkönen elmondta, miért elégedett a leginkább a sauberes szerződésével.

A Ferrari az előző hétvégén ismét visszatért a győzelem útjára Belgium követően. Igaz, nem attól a versenyzőtől jött a siker, aki a világbajnoki címért küzd, hiszen Sebastian Vettel már a verseny korai szakaszában visszaesett a középmezőnybe, ahonnan vissza kellett kapaszkodnia.

A másik versenyzőjük, Kimi Raikkönen öt év után tudott nyerni, és a legfontosabb a maranellói alakulat számára, hogy ismét felvették a Mercedes tempóját. A finn számára már csak három futam van hátra a Ferrarival, és a győzelem után sokan úgy gondolják, hogy bánhatja, hogy a Sauberhez igazolt.

Raikkönen viszont épp az ellenkezőjét állítja: „Szerintem az emberek nem értik, de teljesen elégedett vagyok azzal, hová fogok menni. Letelt az időm a Ferrarinál, versenyeket és a bajnokságot is megnyertem velük, és pilótaként most más kihívásokra és dolgokra vágyom.”

 raikkonen-a-sauberrol-2018



„Boldog vagyok, hogy a Sauberhez mehetek, körülbelül 40 percre van a központjuk az otthonomtól. A családom nagyon boldog emiatt, és talán ez a legjobb dolog az egészben, így nem vagyok elégedetlen a döntés miatt” – árulta el a számára legnagyobb előnyt a finn.

„Az egyetlen dolog, ami érdekelt, hogy tudjam, mi fog történni a jövőben. Sok időt töltöttem el az F1-ben, így azt is tudom, hogy a dolgok okkal történnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: