DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon: Hülye indokkal zártak ki

Ennél rosszabb érzés nincs – fakadt ki Esteban Ocon, akit az FIA egy marginális hiba miatt utólag zárt ki az USA Nagydíjról. Magnussent szintén elmeszelték, ő egy gúnyos becenévvel illette az F1-et.

Két versenyző is utólagos kizárást szenvedett el a Formula-1 USA Nagydíjának hétvégéjén, az esetről mindkettejüknek meg is van a maguk véleménye. A nyolcadik helyen leintett Esteban Ocontól az FIA azért vett el három pontot, mert a telemetriaadatok alapján a Force India autója a futam első pillanataiban többet fogyasztott a megengedett 100 kg/h mennyiségnél. Ezt az elektronika hiába korrigálta utólag, a büntetést így is kiszabták a szőrösszívű versenybírák.

 ocon-portre-belga-2018



Az érthető módon csalódott Ocon a közösségi médiában posztolt egy őszinte bejegyzést. „Talán nincs is rosszabb érzés, mint végig keményen nyomni, értékes pontokat szerezni, aztán egy hülye indokkal kizárást elszenvedni. A mi hibánk, de nem adjuk fel!”

A kizárással Ocon helyét megöröklő Kevin Magnussen sem örülhetett az egy extra pontnak, ugyanis nem sokkal később őt is egy egészen hasonló, bár sokkal nagyobb kihágás miatt zárták ki a versenyből. A Haas autója az FIA elemzése alapján a 105 kg/h-s fogyasztást is átlépte, ebben az esetben tehát túl sok vitának nincs helye a csapat részéről. Az amerikai kiscsapatnak fájó lehet hazai földről nulla ponttal távozni, ez érződik a dán reakcióján is, aki csípősen reagált az ítéletre: Formula Fuelsavingnek (üzemanyag-spórolás) keresztelte el a királykategóriát. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: