DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Két pontot szerzett a Honda, de elégedetlen

Az utolsó sorból rajtolt a két Toro Rosso-Honda, Brendon Hartley számára mégis élete legjobb eredményét hozta az austini verseny, két pontot gyűjtött. A Honda azonban még nem elégedett.

Az új-zélandi versenyző pályafutása legjobb eredményét érte el, kilencedik helyezésével két pontot gyűjtött annak ellenére, hogy az utolsó sorból kellett rajtolnia a két faenzai versenyautónak. Hartley nagyon elégedett volt a látottakkal, a Honda azonban önkritikus és többet szeretne. Igaz, valóban segített a szerencse is, mivel önerőből még nem lett volna meg a pontszerzés, ehhez kellett Daniel Ricciardo (és Romain Grosjean) kiesése, valamint Kevin Magnussen és Esteban Ocon kizárása is.

„Nagyon boldog vagyok a versenyen nyújtott teljesítményemmel, aminek végül két világbajnoki pont lett a jutalma. Amikor szükséges volt, agresszív voltam és a gumikat is remekül kezeltem. A csapat és a szerelők is kiváló munkát végeztek, a kerékcserénél úgyszintén. A rajtrács utolsó helyéről a kilencedik helyre feljönni, ez volt a maximum, amit elérhettünk. Még ha nem is járt volna pontokkal, akkor is azt érezném, hogy erős verseny áll mögöttem most és a legutóbbi hétvégén is. Motivált és optimista vagyok a szezon hátralevő részére” – elemezte az USA Nagydíjon nyújtott produkcióját Brendon Hartley.

A Honda javulgat, de a versenytempó még nem az igazi


Csapattársának kevésbé ment jól, de sérült autóval nehezebb dolga volt. „Hosszú és nehéz vasárnapon vagyunk túl. Tudtuk, hogy a 19. pozícióból rajtolva nehéz dolgunk lesz. A kaotikus első kör során letört alkatrészdarabok csapódtak az autómnak, ettől meg is sérült kissé a padlólemezem. Mindent megpróbáltam, de rengeteget veszített az autó a tapadásából. Kétkiállásos stratégiát próbáltunk, de nem sokat tehettem ma. Az egykörös, kvalifikációs tempónk kitűnő, így bőven vannak pozitívumok ebben a hétvégében is. Remélem, ugyanezt a tempót Mexikóban is viszontlátjuk, akkor egy tiszta időmérő edzéssel kiemelkedő eredményt érhet el a csapat” – nyilatkozta Pierre Gasly, aki végül a 12. helyen végzett (a kizárások után).

A Honda F1-es technikai igazgatója nagyon örül a megszerzett két pontnak, de önkritikus a motor teljesítményét illetően, amit a versenytempónál látott. „Nehéz hétvégét zártunk. Figyelemre méltó az időmérős tempónk, de versenykörülmények között egyelőre még nem tudjuk ugyanezt hozni. Brendon kiválóan versenyzett, az utolsó helyről a tizenegyedikre jött fel, majd a versenybírói döntések miatt ez kilencedik lett, így két pontot gyűjthettünk. Ettől függetlenül továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy tovább javítsunk teljesítményünkön” – ismerte el Toyoharu Tanabe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: