DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Mercedes jó autót ígér Oconnak 2020-ra

Nem biztos, hogy Esteban Ocont 2019-ben látjuk az F1-es mezőnyben, de Toto Wolff garantálja, hogy csapata mindent megtesz azért, hogy 2020-ban versenyképes autó legyen a francia alatt.

Sokan úgy vélik, hogy két év múlva Valtteri Bottastól válna meg a Mercedes, azért, hogy helyet biztosítson Esteban Oconnak. A finn pilóta még nem tart ettől, mivel szerinte csak a teljesítményén fog múlni, hogy továbbra is alkalmazza-e a világbajnok alakulat, vagy sem.

Többször körbejárta már a témát a Mercedes csapatfőnöke, de Austinban is előkerült Esteban Ocon jövője: „Azt mondják, hogy csak a bolond ember optimista, és én július végén tényleg optimista voltam, hogy Esteban a Renault-val folytatja. Így nem tudom, ez sem rajtunk múlik.”

„A Williamsnek kell meggondolnia, ki a legjobb versenyző a csapatukba, és nemcsak Esteban, hanem Robert (Kubica) és mások is ott vannak a kalapjukban, közülük pedig mindenki megérdemelne egy esélyt.”

 wolff-oconrol-2018



A Mercedes jelenleg tehát nem tud segíteni Oconnak, de Toto Wolff ígéri, hogy két év múlva ismét versenyképes autóban láthatjuk a franciát: „A Williams meg fogja hozni a döntést, mi pedig készülünk egy B-tervvel Estebannak. Garantálni tudom, hogy egy jó autóban fog ülni 2020-ban, mert sok csapat van, aki érdeklődik iránta.”

A riporterek szerettek volna konkrétumokat is megtudni, de Wolff kitért a válasz elől: „Megpróbálunk segíteni, ahol tudunk. Nincs más, amit erről mondhatnék, csak az, hogy ez segíthet neki (Oconnak) egy jó autóba kerülni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: