DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettelt is meglepte a Ferrari ereje

Sebastian Vettel rendkívül szoros csatában kapott ki Lewis Hamiltontól az USA Nagydíjának időmérő edzésén, az utóbbi időben látott formához képest láthatóan fejlődött a Ferrari.

Most bánhatja csak igazán Sebastian Vettel saját, pénteki baklövését, amikor a piros zászlós időszak alatt a megengedettnél gyorsabban hajtott, ezért pedig rajtbüntetésben részesült. Egy izgalmas, szoros csatát vívhatna Lewis Hamilton ellen, a büntetés miatt viszont a második helyett csak az ötödik rajtkockából startolhat vasárnap, ahonnan jóval kisebb esélye van erre.

Ez a semleges szurkolók számára sem jó hír, az már viszont igen, hogy az előző néhány hétben látott Mercedes-dominanciából itt semmit sem láthattunk. A Ferrari újbóli megerősödésére pedig a német pilóta sem számított, de természetesen sajnálja, hogy ilyen kevéssel maradt le a kvalifikáció első helyéről.

Vettel nagyon kevéssel maradt le a virtuális pole-pozícióról


„Természetesen mindig sajnálatos, amikor ennyire kevéssel marad le az ember a legjobb pozícióról. Hat századmásodpercnél mindig arra gondolunk, hogy az még valahol bennünk maradt. Nagyon elégedett voltam a gyorsköreimmel, bár nem volt könnyű mindent megfelelően összerakni. Egyértelmű, hogy a száraz körülmények jobban kedveznek nekünk, bár a szél időnként még így is megtréfált. De az időjárás mindenkinek egyforma” – nyilatkozta Sebastian Vettel az időmérőt követően.

Sokkal jobb produkcióval jelentkezett a Ferrari, mint 24 órával korábban, ahol az esőben egyáltalán nem volt meccsben a Mercedesekkel, de még a Red Bullokkal sem nagyon. „Úgy tűnik, visszataláltunk az igazán jó tempónkhoz, de esőben még nem találjuk önmagunkat. Szárazon sokkal jobbak vagyunk, még magam is meglepődtem, mennyire közel kerültünk.”

Vajon Vettel az ötödik helyről képes lesz csodát véghezvinni, vagy Lewis Hamiltont vasárnap este ötödször is a sorozat bajnokává koronázzák?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: