DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tavalyhoz képest lassult a McLaren

Miközben a mezőny átlagosan 0,7 másodpercet gyorsult, addig a McLaren és a Williams tavalyi idejéhez képest tizedeket lassult az USA Nagydíj helyszínén. Statisztikák az időmérő alapján.

2017-ben még top 10-es körre is képes volt, idén azonban már csak a rajtrács utolsó három sorába kvalifikált a McLaren és Williams az USA Nagydíj időmérő edzésén. A szebb napokat is megélt brit istállók 2-2,5 tizedmásodperccel voltak lassabbak tavalyi legjobb köreiktől a Texasban elhelyezkedő vonalvezetésen. Ezzel a teljesítménnyel messze a mezőny legvégén kullognak, a többi nyolc istálló eközben mind fejlődéséről adott tanúbizonyságot. A Racefans köridőelemzései alapján nézzük meg, mit mutatnak a számok az USA Nagydíj időmérője után.

 eredmenyjelzo-usa-2018-action



Az idén Alfa Romeóval társuló Sauber messze a legnagyobb előrelépést mutatta be ezen a pályán, Charles Leclerc-ék autója nem kevesebb, mint 2,5 másodpercet fejlődött egy év alatt. Őket a Haas követi 1,62-vel, miközben az élmezőnyből a Ferrari 1, a Mercedes pedig közel 0,9 másodperccel javult tavalyhoz képest. Jól látszik, hogy milyen szoros a középmezőny, a Toro Rosso, a Renault és a Force India ugyanis 5-6 tizedet fejlődött, miközben a Red Bull érdekes módon alig 1 tizeddel produkált jobb köridőt.

A mezőny átlagolt körideje 0,87 másodperccel lett gyorsabb ezen a pályán, ami az idei év korábbi versenyeit nézve egy átlagos érték. Idén a legnagyobb előrelépés Szingapúrban történt, ott közel 3,5 másodperces javulásnak voltunk szemtanúi. A skála másik végén Baku és Suzuka mellett a Hungaroring helyezkedik el - nálunk mindössze 1 tizedet gyorsult a mezőny.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: