DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Nem hagyom veszni a dobogót

A negyedik helyről vághat majd neki az USA Nagydíjnak Daniel Ricciardo, aki esküszik rá, hogy ha csak egy szemernyi esélye is lesz végre újra dobogóra állni, nem fogja veszni hagyni a lehetőséget.

Ugyan az ötödik helyet szerezte meg a kvalifikáció során az ausztrál versenyző, de Sebastian Vettel háromhelyes rajtbüntetésének köszönhetően a negyedik rajtkockából fogja várni a piros lámpák kialvását a rajtnál Daniel Ricciardo.

„Már nagyon régen voltam ott a második sorban. Úgy érzem, emiatt köszönettel tartozom vagy Sebnek, vagy a versenyfelügyelőknek. Az 1-es kanyar nagyon széles, szóval úgy gondolom, ott lesz egy pár történés a rajt után.”

Ricciardónak jövőre nem sok esélye lesz a dobogóra, így megragadná az alkalmat


„Örülök neki, hogy itt lehetek a negyedik pozícióban, viszont mindent bele kell adnunk. A Ferrari és a Mercedes időmérős tempója az egész szezonban elképesztő volt, de a versenyeken úgy tűnt, hogy általában vissza tudunk jönni rájuk. Ha az elején megelőzöm valamelyiküket, akkor talán meg tudnám törni a tempójukat, és jó esélyem nyílna arra, hogy dobogóra álljak.”

„Az utolsó szektorban nagyon is versenyképesnek tűnünk, de az első két szektorban szenvedni fogunk, de ennek ellenére meg fogok próbálni összehozni valamit. Vasárnap talán valamivel melegebb is lesz, ami segíthet bennünket, mivel ilyen hűvös időben nagyjából mindegy is, hogy a szuperlágyakat, vagy az ultralágyakat használjuk. Minden éven, mikor ide jöttem a Red Bull-lal, megvolt az esélyünk, hogy az első három között végezzünk, és megígérhetem mindenkinek, hogy amennyiben csak egy fikarcnyi esélyem is nyílik rá, hogy a dobogóra állhassak, nem fogom veszni hagyni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: