DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Raikkönen előtt akarok célba érni

Valtteri Bottas ugyan ezúttal kimaradt a pole-pozícióért folyó harcból, de ennek ellenére a versenyen szeretne a Ferrarik elé kerülni, hogy újabb kettős győzelmet szerezzenek a Mercedesnek.

A negyedik pozíciót sikerült megszereznie Valtteri Bottasnak az időmérő edzésen, azonban Vettel büntetése miatt eggyel előbbről, a harmadik helyről várhatja a rajtot. Csapattársa, Lewis Hamilton szerezte meg a pole-t, mellőle pedig a ferraris Kimi Raikkönen fog rajtolni, aki figyelmeztette a (még) négyszeres világbajnokot, hogy nekik nincs veszítenivalójuk.

Bottas azonban minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy kivegye Raikkönent a játszmából, s így segítse a végső elsőséghez Lewis Hamiltont, azonban a gumikkal kapcsolatban mindenki sötétben fog tapogatózni.

Sok fog múlni a gumikon Bottas szerint


„A harmadik hely nem rossz kezdésnek, de a fő célom az lesz, hogy megelőzzem Kimit, hogy a maximális pontszámot tudjuk bezsebelni a csapat számára. Lewis és én is a szuperlágyakon fogunk indulni, míg Kimi az ultralágyakon várja majd a rajtot, ami izgalmassá teheti a dolgokat.”

„Szerintem minden csapat egy jó adag kérdőjellel fog nekivágni a vasárnapi futamnak, miután nem sok lehetőségünk volt kipróbálni a szabadedzéseken, hogy mit bírnak a különböző keverékek, szóval csak limitált információink vannak ezzel kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: