DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Arrivabene: Leclerc nem fog veszélyt jelenteni Vettelre

Az ifjú monacói jövőre a német F1-es pilóta csapattársa lesz a Ferrarinál, és sokan úgy véik, már első, vörös overallban töltött szezonjában megráncigálhatja az oroszlán bajszát - a csapatfőnök azonban próbálta lehúteni a kedélyeket.

Charles Leclerc első Forma-1-es szezonja végéhez közeledik, melynek során mindenki megbizonyosodhatott róla, hogy nem véletlenül ragaszkodott hozzá anno a Scuderia néhai elnöke, a nyáron elhunyt Sergio Marchionne. A monacói többször is a középmezőny elején csatázott és ért célba erős pontszerző helyeken, így senkit sem ért meglepetésként, amikor szeptember elején őt választotta a Ferrari Kimi Raikkönen utódjául.



Mindez azt is jelenti, hogy Sebastian Vettellel fog megküzdeni jövőre – ha összeáll a maranellói technika, akár az is előfordulhat, hogy a világbajnoki címért, mint ahogyan azt Esteban Ocon jósolta nemrég. Ám Maurizio Arrivabene, a vörösök csapatfőnöke szerint semmi garancia nincs rá, hogy ez így is lesz. „Ahogyan mindig is mondtam, Charles tehetséges pilóta, ezért hoztuk őt a Ferrarihoz – egészen a Rodriguez testvérek idejéig kell visszamennünk, hogy olyan fiatal (Ferrari-)pilótát találjunk, mint ő” – nyilatkozta az olasz a pénteki hivatalos sajtótájékoztatón.

„Enzo Ferrari mindig azt mondta, hogy egy versenyző első számú riválisa a csapattársa. Amíg az első és második pozícióért harcolnak, addig riválisok, és rendben is van, ám ha összeütköznek, az már nem annyira jó. Őszinte és komoly leszek: szerintem Charles-nak tapasztalatot kell szereznie annak érdekében, hogy elvégezze a munkát, versenyeket kell nyernie. A legfőbb cél a tapasztalatszerzés, és hogy mindig a lehető legjobbat hozza ki magából. Még korai azt gondolni, hogy harcolni fognak egymással” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: