DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrarit bosszantja a tiszteletlenség

A maranellói F1-es alakulat F1-es csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint bosszantó a vád, hogy Kimi Raikkönen önös érdekektől vezérelve harcolt a győzelemért Monzában, mielőtt bejelentették volna, hogy távozik a csapattól.

A 2018-as Olasz Nagydíj döntőnek bizonyult a világbajnoki címért folytatott csatában: Lewis Hamilton annak ellenére húzta be a győzelmet, hogy a két Ferrari mögül rajtolt. Sebastian Vettelt aggasztotta, hogy Kimi Raikkönen az ő szélárnyékának köszönhetően happolta el előle a pole-t, majd a rajtnál nem hagyta előzni őt – amikor a Ferrari egy héttel később bejelentette a finn távozását, több sem kellett a médiának, és az egész nemzetközi sajtót bejárta a hír, hogy azért viselkedett úgy Monzában, mert azon a hétvégén hozták tudtára a jövőjét érintő döntést.



A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivebene szerint a döntés időzítésének semmi köze nincs ahhoz, hogy Vettel és Raikkönen hogyan versenyez és viselkedik egymással a pályán. „Kimi és Sebastian is profi pilóták sok-sok évnyi tapasztalattal” – idézte a Motorsport az olaszt. „Nem két gokartversenyzőről van szó, akik éppen csak elkezdtek együtt lógni a pályán. A döntés időzítésével kapcsolatos hírek pusztán merengések, melyet tiszteletlenek a profi versenyzőinkkel szemben. Tegyük fel, ha Kimi minden hétvégén híreket kapna a viselkedésével kapcsolatban és pole pozícióval válaszolna, ezt kellene tenni minden hétvégén.”

Amikor arra kérték a csapatvezetőt, hogy tisztázza a Raikkönen informálása körül kialakult helyzetet, így válaszolt: „Két dolgot fontosnak tartok leszögezni. Az egyik, hogy Kimi mindig remekül ment Spában és Monzában, és égetően fontos volt számára, hogy válaszokat kapjon a jövőjével kapcsolatban. Szerintem helytálló egy ilyen döntést egy számunkra ’kedves’ pályán ismertetni, mintsem olyan hétvégén, amely zaklatottabbnak ígérkezne. Ideális esetben a nyári szünetben kellett volna, de még nem álltunk rá készen. Monza után pedig még a Szingapúri Nagydíj előtt lett volna” – tette hozzá az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: