DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettelnek egy lehetősége van, aztán repül?

Ezen a hétvégén Sebastian Vettel hivatalosan is elveszítheti az idei világbajnoki címért folytatott harcot. Sajtóértesülések szerint a Ferrari nagyon elégedetlen vele, 2019-ben az utolsó esélyét kapja.

Austinba érkezett a száguldó cirkusz mezőnye, ahol a hétvégén Lewis Hamilton matematikailag is pontot tehet a 2018-as világbajnoki versengés végére. Hatalmas pontelőnye tudatában különösebben nem kell aggódnia, de ha folytatja eddigi győzelmi szériáját (és a Mercedes is ilyen kiváló marad, mint az utóbbi hetekben), akkor hivatalosan is behozhatatlan előnyre tenne szert három futammal a vége előtt.

Vettel helyzete szinte reménytelen, az olasz sajtó ráadásul megszellőztette, hogy ha a négyszeres világbajnok német képtelen 2019-ben jól teljesíteni (ez alatt valószínűleg a világbajnoki címet értik), akkor a Scuderia meneszteni fogja őt.

Sebastian Vettel ülése ennyire inogna a Ferrarinál?


A La Gazzetta dello Sport, jól ismert újságírója, Luigi Perna úgy gondolja, a Ferrari már csak egy lehetőséget ad az idén sokat hibázó Vettelnek (igaz, az istálló sem lehet büszke számos alkalommal elkövetett stratégiai baklövéseire), ha pedig 2019-ben sem sikerül megvalósítani a tervet, mehet, ahova csak akar.

„A bajnoki címről szövögetett remények már elúsztak, bár idén jobb autóval rendelkeztek, mint a Mercedes. Ha Vettel egy jó autóval jövőre sem tud győzni, a szezon végén elveszítheti ülését a Ferrarinál” – fogalmazott Perna.

Megszokhattuk, hogy az olasz sajtó nem kíméletes a Ferrarival és pilótáival, ha éppen nem jönnek a sikerek. Vettelt különösen sokan kritizálták az utóbbi hónapokban többször látott vezetői hibái miatt. Jövőre pedig már a fiatal és ambiciózus Charles Leclerc lesz a csapattársa. Ezzel az írással pedig, ha lehet, még nagyobb terhet helyeztek Sebastian Vettel vállára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: