DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Renault? Mindig ugyanaz...

A Red Bull holland F1-es versenyzőjét egyáltalán nem érdekli, hogy a Renault részéről miket mondanak, Daniel Ricciardónak viszont muszáj figyelnie - szerinte jó lenne látni a fejlődést, de...

Max Verstappen nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy a Renault újratervezi F1-es motorját 2019-re - a minap Cyril Abiteboul beszélt erről. A változtatás azonban Verstappen szerint semmit nem jelent, ez csak egy újabb hangzatos kijelentés a francia motorgyártó részéről.

"Ugyanerről volt szó tavaly is szerintem. A Mercedes és a Ferrari utolérése volt a terv négy éve is. Meg három éve is. Meg két éve is. Mindig ugyanaz a nóta. Nem érdekel. Abszolút nem törődöm ezzel, csak várom a Hondával közös új kihívásunkat" - idézi a Red Bull versenyzőjét az Autosport. Verstappen jelenlegi csapattársa, Daniel Ricciardo viszont kénytelen foglalkozni a kérdéssel, hiszen jövőre a Renault gyári pilótája lesz majd.

verstappen1_2



"Amikor aláírtam, tudtam, hogy van még min dolgozni, de tudom, hogy rengeteg energiát fektetnek ebbe, növelik a részlegeket és próbálnak előrelépni 2019-re, aztán 2020-ra. Ahogy az idei utolsó futamok alakulnak... jó lenne azt látni, hogy futamról futamra fejlődnek, de őszintén szólva nem sokat látok még ebbe bele" - magyarázta az ausztrál.

"Szerintem a 2019-es autó egy új autó lesz, tiszta lappal lehet indulni, most még nem fordítok erre túl sok energiát. Csak annyit tehetek, hogy amint véget ér a szezon, maximálisan belemerülök a dolgokba, megpróbálok annyit segíteni, amennyit csak tudok, aztán meglátjuk, hogy hogyan alakulnak a dolgok" - tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: