DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ocon: Leclerc a vb-címért mehet jövőre

Esteban Ocon nem lepődne meg, ha Charles Leclerc már 2019-ben a bajnoki elsőségért küzdene a Ferrarival. A francia pilóta jól ismeri vetélytársát, és közös csatáikat is felidézte a múltból.

Az F1 fiatal versenyzői közül 2019-ben ketten is élcsapathoz kerültek: Charles Leclerc a Ferrari pilótája lett, míg Pierre Gaslyt a Red Bull tette be Daniel Ricciardo helyére. Ők ketten nagyon sokat versenyeztek Esteban Oconnal az alsóbb kategóriákban, aki nehéz helyzetbe került, és még az sem biztos, hogy jövőre ott lesz a mezőnyben.

A francia pilótát nem lepné meg, ha Leclerc a világbajnoki elsőségért küzdene 2019-ben: „Úgy gondolom, hogy Charles a címért fog harcolni jövőre, legalábbis egyáltalán nem lepne meg a dolog. Azt fogjuk látni, hogy Pierre és Charles is a dobogókért és a győzelmekért fog küzdeni. Talán az F1 mentalitása is megváltozik ezzel, ha látjuk, hogy a fiatal versenyzők is jól tudják végezni a dolgukat. Ez fog segíteni, hogy több fiatal csatlakozzon a mezőnyhöz.”

A három versenyző egy térségből érkezett, így nem csoda, hogy már jó korán versenyeztek egymás ellen, amiről a Force India pilótája is megemlékezett: „Nagyon sokat harcoltunk, Charles, Pierre és én. Én és Charles többet, mint Pierre velünk, mert ő egy kicsit később kezdte a gokatozást. A Francia bajnokságot megnyertem, aztán pedig Charles ellen harcoltam, aki oda újoncként érkezett meg.”

 ocon-leclercrol-2018



„Elég jól ismerem. Az első versenyünk együtt 2005-ben volt mini gokartokkal, amikor hét vagy nyolc évesek lehettünk. Első és második helyen haladtunk, én kerültem a belső ívre, és ütköztünk az utolsó kör utolsó kanyarjában, ő nem ért célba, én pedig hatodik vagy hetedik lettem” – idézte fel az első csatájukat Ocon.

„Az egész karrierünk alatt hasonlóan harcoltunk együtt. Az első naptól kezdve tudom, hogy rendkívüli tehetség. A leggyorsabbak egyike, és úgy gondolom, ezt a következő évben meg is fogja mutatni.”

Arra a kérdésre, kit tart Ocon a legjobbnak közülük, a következő válasz érkezett: „Többet harcoltunk a nemzetközi mezőnyben Charles-szal, Pierre már az együlésesekben ment, mert idősebb. Többet versenyeztünk Charles, Max és én. Max megnyerte a World Series-t, én pedig második lettem, Charles pedig a Világkupát. Alapvetően megnyertük a versenyeinket, nem mindet, de majdnem ugyanannyit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: