DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas nem tart Ocontól

Valtteri Bottasnak 2019-ig van szerződése a Mercedesszel, 2020-ra viszont még nem biztos a helye. Sokak szerint Esteban Ocon lehet az, aki váltja a finnt a Mercedesnél a következő szezon után.

A francia pilóta elmondta: nem akar több évre aláírni a Williamshez, mivel 2020-ban remek lehetőség adódhat számára. Ezzel utalhatott arra, hogy abban a szezonban akár a Mercedesnél is versenyezhet Lewis Hamilton csapattársaként.

Valtteri Bottastól kérdezték, tart-e tőle, hogy Ocon akár el is veheti a helyét a közeljövőben: „Úgy gondolom, hogy ez teljes mértékben tőlem függ, ez tény. Ha úgy teljesítek, ahogy a csapat és én is elvárom magamtól, akkor minden rendben lesz. Ha nem így lesz, akkor az az én hibám, és akkor nyomás alá is kerülhetek, de ha úgy mennek a dolgok, ahogy akarom, akkor nem kell aggódnom.”

 bottas-nem-tart-ocontol-2018



„Még mindig a legjobb munkát végzem, akár biztosított a cím, akár nem. Versenyeket akarok nyerni, és ezt sokkal nagyobb esélyem van megtenni egy bajnoki csomaggal. Ez van.”

Lewis Hamilton nagy eséllyel már Austinban megszerezheti az ötödik világbajnoki elsőségét. Bottas természetesen szurkol csapattársának: „Ő a bajnoki címért harcol, én nem, tehát remélem, hogy ő nyer, és a legjobbat kívánom neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: