DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Horner: Verstappen tehetségesebb Vettelnél

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke érdekes nyilatkozatot adott a minap: szerinte jelenlegi holland versenyzője, Max Verstappen tehetségesebb versenyző, mint korábbi négyszeres világbajnokuk, Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel annak idején, 2009 és 2014 között számolatlanul hozta egyrészt a futamgyőzelmeket, másrészt a világbajnoki címeket is a Red Bullnál, előbbiből 39-et szorgoskodott össze, az aktuális szezon királyává pedig nem kevesebb, mint négyszer koronázták.

Max Verstappennek ugyanennél az istállónál a világbajnoki címre egyelőre várnia kell, és bár futamokat azért tudott nyerni, azt is csak négyszer. Ennek ellenére amellett, hogy rendkívül agresszívan vezet, azt, hogy csak ennyiszer nyert, soha senki nem a tehetségtelenség számlájára írta, sokkal inkább arra, hogy a Vettel-féle dicsőséges évek után Verstappen alatt már közel sem dolgozott egy annyira erős Renault-erőforrás, mint annak idején.

00118015_723



A csapatfőnök Christian Horner szerint sincs semmi baj Verstappen képességeivel, sőt, azok még Vettelénél is jobbak. Horner erről az Autobild német lapnak beszélt. „Max még (Sebastiannál is) tehetségesebb, egy igazi oroszlán. Soha nem adja fel, de tényleg soha” - dicsérte a sokszor dúvad hollandot Horner.

„Őrületes, mennyi harci szellemmel rendelkezik. Sőt, sok szempontból Sebastianra emlékeztet. Még abban is, ahogy beszáll az autóba. Még mindig nagyon fiatal, fiatalabb Sebastiannál is, mikor annak idején hozzánk érkezett. De most már egyre felnőttebb ember és versenyző is.”

Verstappen nemrég arról beszélt, 30 éves korára ő is négyszeres világbajnok akar lenni, ez pont annyi, amennyi jelenleg Sebastian Vettel neve mellett áll. Horner szerint, ha az autó meglesz hozzá, Verstappen elérheti a saját maga által kitűzött célt. „Garancia természetesen nincs erre, de mindene megvan hozzá, hogy többszörös világbajnok legyen. Rengeteg örömöt fog nekünk okozni az új generáció, például vele és Charles Leclerckel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: