DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hivatalos: Egy hely elkelt a Force Indiánál

A Racing Point Force India bejelentette első 2019-es versenyzőjét. Ahogyan várható volt, a silverstone-i csapat idei pilótája meghosszabbította szerződését.

A csapat az USA Nagydíjat megelőző csütörtökön adott ki közleményt: egy évvel, 2019-re meghosszabbította szerződését az istállóval Sergio Perez. Annak ellenére, hogy a Force India nyáron tulajdonost váltott, a tőkeerős mexikói maradása a szaksajtó információi szerint nem volt kérdéses.



„Nagyon boldog vagyok, hogy végre bejelenthetem jövőbeli terveim, igazán motiváltnak érzem magam 2019-re. A Force India 2014 óta az otthonom, és lehetővé tette, hogy fejlődjek versenyzőként, valamint megmutathassam képességeim a versenypályán. Számos sikert elértünk már az utóbbi öt szezonban, de úgy gondolom, a java még hátravan. A csapatba áramló befektetés magabiztossággal tölt el, és izgatott vagyok a jövővel kapcsolatban” – kommentálta hosszabbítását Perez, aki az elmúlt öt szezonban ötször juttatta dobogóra a Force Indiát, legutóbb idén Azerbajdzsánban.

A csapat másik versenyzőjének bejelentése ígérkezik érdekesebbnek: várhatóan Lance Stroll igazol az istállóhoz, ahol az új tulajdonosok között találjuk saját apját, Lawrence Strollt. A Force Indián kívül a Toro Rossónál és Williamsnél kiadó még egy-egy ülés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: