DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Sosem volt célom Schumacher legyőzése

Lewis Hamilton a hétvégén közelebb kerülhet Michael Schumacher rekordjához, amennyiben sikerül megnyernie ötödik világbajnoki címét is. Egyetlen célja azonban az volt, hogy Senna eredményeit elérje.

A 33 éves brit versenyző Austinban megszerezheti ötödik világbajnoki címét, amivel kettőre zárkózna fel minden idők legjobbjához, Schumacherhez képest. Hamiltonnak azonban sohasem járt az eszében az, hogy megdöntse a hétszeres világbajnok rekordjait, hiszen ő már 2015-ben teljesítette a célkitűzéseit.

„Őszintén szólva sosem volt a célom Michael rekordjainak legyőzése. Eleinte az volt a célkitűzésem, hogy a nagyszerű Ayrton Senna három világbajnoki címét kiegyenlítsem, ő volt az én példaképem, olyan szeretnék lenni, mint ő. De ezt már 2015-ben megtettem. Azóta kicsit olyan, mintha ismeretlen terepre tévedtem volna” – mondta el Hamilton a Reutersnek.

Egyre közelebb Schumacher 7 világbajnoki címéhez Hamilton


„Michael rekordjai egészen elképesztőek, és még mindig nagyon messze állok azoktól, de még itt leszek egy darabig, szóval folytatom majd azt a munkát, melyet eddig is végeztem, csinálom, amit tudok, megpróbálom élvezni is közben, aztán meglátjuk, ez hová vezet majd minket.”

Hamilton 67 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki pontversenyt Vettellel szemben, és mindössze 8 ponttal kell többet szereznie, mint riválisának, hogy ötszörös bajnoknak nevezhesse magát. Szerinte azonban nincs itt annak az ideje, hogy emiatt változtasson a hozzáállásán.

„Természetesen szeretnénk megnyerni ezt a versenyt is. A szorgalmunk és az autó megfelelő beállítása el fog juttatni bennünket oda a hétvégén, ahol lennünk kell. Jómagam nyugodt vagyok, és tudom, mit kell majd tennem. Ez az évem volt eddig a legintenzívebb. Az autók gyorsabbak, sokkal nagyobb fizikai kihívás vezetni őket. Ráadásul egy másik csapat ellen harcoltunk, akik a szezon nagyrészében jobb autóval is rendelkeztek. Csapatként túlteljesítettünk magunkhoz képest, és ez vezetett minket az idei sikerekhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: