DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Alonso: Hamilton már most minden idők 5 legjobbja között van

Annak idején, 2007-ben, mikor csapattársak voltak, még puskaporos volt köztük a hangulat, azóta viszont már tudnak az elismerés hangján szólni egymásról. Most Alonso méltatta Hamiltont.

Annak idején, 2007-ben csapattársak is voltak a McLarennél, az akkor kétszeres vb-címvédő spanyol és az újonc Lewis Hamilton viszont egy szezonnál tovább nem tűrték egymás társaságát. Azóta most már tizenegy év telt el, Hamilton egyre jobbakat tudott mondani Alonsóról, és ahogy Alonso is idősödött, ő is képes volt méltatni korábbi riválisát. Ki tudja, lehet, hogy Alonsónak mostanság lágyult meg a szíve, hogy kiderült, távozik az F1-ből, mindenesetre most ő beszélt a hamarosan (valószínűleg) ötszörös világbajnokká avanzsáló Lewis Hamiltonról, ez a gptoday.com portálon olvasható.

„Michael, Fangio, Senna, Prost és Lewis” - válaszolt Alonso arra a kérdésre, kit tart minden idők öt legjobb versenyzőjének az F1 történetéből. „Persze nehéz összehasonlítani különböző korok különböző versenyzőit, akik mind-mind máshogy nyerték bajnoki címeiket.”

00118020_015



„Lewis az ötödik vb-címére készül, az pedig, hogy Fangióval kerül egy szintre, óriási eredmény. Ha valakinek örülök, hogy a mi generációnkból valaki ezt megcsinálta, akkor az Lewis, hiszen a tehetsége és az elhivatottsága mindig megvolt hozzá. Akkor is tudott nyerni, amikor nem volt domináns autója, és akkor is meg tudta mutatni a tehetségéát. Ez pedig manapság, a modern F1-ben nagyon nehéz.”

Hamilton annak idején úgy nyilatkozott, Senna eredményeit szeretné elérni. Most, hogy már Fangio vb-címeinek számát üldözi, a hőskor argentin legendáját is méltatta. „Fangio az egész sport keresztapja, a sportág egyik legnagyobb alakja. Őrületes belegondolni, hogy hamarosan akár az ő szintjén lehetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: