DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Schumacher: Nem állok még készen az F1-re

Bár megszerezte az F3-as Eb bajnoki címét, és ezzel az F1-hez szükséges szuperlicencet, Mick Schumacher úgy gondolja, hogy bölcsebb volna végiglépkedni a kategóriákon, és úgy eljutni az F1-ig.

Korábban már többször is hírbe hozták a hétszeres világbajnok fiát a Toro Rossóval, amelynek ülésére Dan Ticktum sokáig esélyesebbnek tűnt, azonban a Red Bull vezetői szerint neki még időre van szüksége. Pascal Wehrlein is szóba jött, mint a faenzaiak egyik lehetséges pilótája, de ő végül a Mahindrával fog indulni a Formula-E-ben.

Mick Schumacher pedig, annak ellenére, hogy megnyerte az F3-as Európa-bajnoki címet, és ezzel megszerezte az F1-es induláshoz jogot adó szuperlicencet, úgy véli, jobb lenne, ha legalább egy évet eltöltene a GP2-ben.



„Most már vezethetnék a Formula-1-ben, ezzel én is tisztában vagyok. Ez az én célom, de úgy gondolom, hogy egyelőre még nem reális célkitűzés” – mondta Mick Schumacher a Sat.1-nek. „Ahhoz, hogy teljes mértékben felkészült lehessek, szükségem van rá, hogy a formaautózás minden egyes lépcsőfokát teljesítsem.”

A legújabb név, amely esélyes rá, hogy Kvjat csapattársa legyen jövőre, Alexander Albon, aki jelenleg a Nissan pilótája a Formula-E-ben, de jó ismeretsége van a Red Bull köreiben, így nem elképzelhetetlen, hogy az energiaitalosok leülnek tárgyalni a japánokkal a pilóta jövőjét illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: