DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubicát 10 millió dollárral támogatná a lengyel olajcég

Robert Kubicát a legnagyobb lengyel olajcég segítheti üléshez jutni a Formula-1-ben. A hírek szerint a PKN Orlen 10 millió dollárt pumpálna a pilóta visszatérésének projektjébe.

Egy orosz napilap, a Sport Express azt állítja, hogy Robert Kubicát a PKN Orlen lengyel olajvállalat 10 millió dolláros támogatással segítené az F1-be, akinek ezzel jelentősen megnőnének az esélyei arra, hogy 2019-ben George Russell csapattársaként versenyezzen, a Williams színeiben.

A lengyel Radio Zet is megerősítette ezt az állítást, sőt szerintük a cég elnöke, Daniel Obajtek meg is ígérte, hogy Kubica szponzora lesz a PKN Orlen.  A rádió szerint a két fél a múlt héten már találkozott is Varsóban, hogy átbeszéljék a részleteket.

Ha nyélbe ütik az üzletet, Kubicának lesz oka a mosolygásra


A PKN Orlen azóta már egy hivatalos közleményt is kiadott az üggyel kapcsolatosan: „Jelen pillanatban még túl korai lenne beszélni bármiféle együttműködésről, vagy annak részleteiről. Ugyanakkor azt meg tudjuk erősíteni, hogy a PKN Orlen elnöke, Daniel Obajtek és Robert Kubica között valóban történt egy megbeszélés.”

A Super Express szerint a találkozó legalább egy órán át tartott. Egy másik lengyel újság, a Next Gazeta szerint az is lehetséges, hogy az olajcég a Stop Cafe márkáját próbálja majd meg népszerűsíteni a versenyzőn keresztül, aki a következőt nyilatkozta a meeting után: „Nyugodt vagyok, és szeretném megköszönni a szurkolóimnak a rengeteg támogatást. Reméljük, találkozunk jövőre, de ha nem így lesz, az sem a világvége. Nem tudom még, hogy mi fog történni, de rajta vagyok az ügyön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: