DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas: Folyamatosan csak a gumikra vigyázunk

A Mercedes finn F1-es pilótája szerint sokszor csak köröznek a pályán, mert egy bizonyos hőfok felett mindenképpen elkezdenek hólyagosodni a Pirellik - emiatt sokkal kevésbé izgalmas a verseny.

Éles kritikát fogalmazott meg a Pirelli Formula-1-es abroncsaival kapcsolatban Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája: szerinte sokszor olyan, mintha csak körbegurulnának a pályán, annyira kímélni kell a gumikat, hogy tartósan fent lehessen hagyni őket az autón. Az idei szezonban a hólyagosodás okoz rengeteg problémát, amikor túlmelegszik az abroncs.

"Nagyon sokszor menedzselnünk kell a gumikat, gyakorlatilag az összes idei futamon ez volt a helyzet, főleg az utóbbi néhányon, ahol a hólyagosodás jelentkezett. Egy bizonyos hőfoknál tudjuk, hogy ez elő fog jönni, szóval ilyenkor egyszerűen nem nyomjuk, hogy ne érjük el ezt a bizonyos hőmérsékletet" - idézi Bottast az Autosport.

tyre



"Néha, amikor meleg van és olyan a pálya is, ez rendkívül nehéz és időnként olyan érzés, mintha csak köröznénk, ami kicsit sem ideális. Hatalmas potenciál van ezekben az autókban és ha csak egyszer állnánk meg kereket cserélni, egyébként pedig nyomnánk, ami a csövön kifér, az izgalmasabb lenne, de most ezzel küzd mindenki" - magyarázta a finn, aki reméli, hogy jövőre azért változik a helyzet.

"Benne voltam már a 2019-es gumik tesztjében néhány héttel ezelőtt, tudom, hogy gőzerővel dolgoznak és remélhetőleg valamivel jobb lesz a helyzet jövőre."

Bottas csapattársa, Lewis Hamilton arról beszélt, hogy az év elején használt gumikkal nem voltak ilyen hólyagosodási problémák, csak azokkal, amiket mostanában hoz a Pirelli, illetve azt is hozzátette, hogy ha nem kellene rájuk folyton vigyázni, izgalmasabbak lennének a versenyek - persze ez sem csak ennyin múlik...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: