DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Stroll: Megmaradt Oconnal a barátságunk

Szinte biztosra vehető, hogy Esteban Ocon Lance Stroll miatt veszíti el a helyét a Force Indiában. A kanadai pilóta úgy véli, hogy nem fog megromlani kettejük viszonya, ha ez megtörténik.

A Force India francia pilótájának egyre kilátástalanabb a helyzete a jövő évi F1-es szerepléssel kapcsolatban. Szinte biztosra vehető, hogy mostani csapatában nem maradhat, és jelenleg úgy áll a helyzet, hogy egyetlen mentsvára a Williams lehet 2019-re.

Lance Stroll szerint érthető, hogy mindenki a maga karrierjét tartja szem előtt: „Mindig van üzlet és politika az F1-ben. Nekem is megvan a menedzsment csapatom, és neki is. Mindketten arra törekszünk, ami a legjobb a karrierünknek, a barátságunk viszont más téma.”

„Együtt versenyeztünk gokartokkal, kerék a keréken, a Premában F3-as bajnok lett, amikor megérkeztem oda. Mindig jó volt a barátságunk, és jó látni, hogy ez így is maradt” – idézte fel a szép emlékeket a kanadai Oconnal kapcsolatban.

 stroll-oconrol-2018



A fiatal kanadai sokak szerint csak apja pénze miatt van az F1-ben, de őt ez nem zavarja, sőt már kezd hozzászokni a dologhoz: „A hátterem miatt érthető, hogy kritikával kell szembesülnöm. Ez mindig így volt a karrierem során, a Formula-3-ban, a Formula-4-ben, és akkor is, amikor az F1-be érkeztem. Tudom, hogy nagyon sok az irigy és féltékeny ember a családom miatt, és a többségük nem akarja, hogy sikeres legyek.”

„Ez így rendben van. Én tudom, hogy az emberek, akik körülöttem van, támogatnak, és végigkísértek ezen az úton, ténylegesen ismerik a helyzetemet, és rájuk hallgatok, velük veszem körül magam.”

Hivatalos bejelentés még nem született Stroll-lal kapcsolatban, de ez már csak idő kérdése lehet a Force Indiánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: