DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ricciardónak elege van a pechszériából

Daniel Ricciardo a monacói győzelme óta nem állt dobogón, és azt a versenyt is majdnem elveszítette műszaki hiba miatt. Folyamatosan hátráltatta valami, de reméli, hogy még idén eljön a fordulópont.

A Red Bull pilótája a hercegségben állhatott fel a dobogó legfelső fokára, azóta viszont csak pár negyedik pozíciót tud felmutatni. A műszaki hibák hol a versenyeken, hol pedig az időmérőkön hátráltatták, amik rajtbüntetéseket vontak maguk után, ráadásul néhányszor versenybaleset áldozatává is vált.

Csapattársa, Max Verstappen ezzel szemben remek formában van: Ausztriában győzött idén csapata hazai versenyén, és ötször az első háromba is befért. Ricciardo hatodik a pontversenyben, és lemaradása 27 pont Verstappenhez képest négy futammal a vége előtt.

 ricciardo-a-pechszeriarol-2018



Az ausztrál pilóta az egyetlen idei sikerét sem mondaná teljesen simának: „Nem nagyon hiszem már el én sem, mert ha visszamegyünk Monacóhoz, ott meglett a jó eredmény, ha viszont elfelejtjük a győzelmet, ott is balszerencsés voltam vasárnap. Majdnem elment az a futam. Balszerencsém is volt, meg nem is, mert hazahoztuk az első helyet, de úgy érzem, hogy Monaco sem mondható simának.”

„Leültünk a versenymérnökömmel, és nem igazán tudtunk felidézni olyan hétvégét, ami zökkenőmentesen ment a rajttól a leintésig. Nem akarom mindenben a negatívumot látni, de ez már több annál, hogy balszerencsések vagyunk” – folytatta kiakadva a Red Bull versenyzője.

Ricciardónak nincs magyarázata pechszériájának okára: „Nem értem, miért van ez. Nyilván frusztrál, és elegem is van, de nem fogom hagyni, hogy ez legyőzzön. Továbbra is próbálkozok és hiszek benne, hogy ez végül még ebben a szezonban el fog tűnni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: