DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly nagy dolgokat vár jövőre a Hondától

Pierre Gasly rendkívül elégedett azzal a fejlődéssel, amelyet a Honda mutatott az idei évben. Egyre csak közelítenek a Mercedesre és a Ferrarira, ő pedig nagyobb célokat tűzött ki 2019-re.

Amióta szakítottak a McLarennel, és nyugodtabb környezetben dolgozhatnak a Toro Rosso oldalán, a hondások egyre erősödnek, és egyre megbízhatóbb erőforrást gyártanak. A Red Bull év végén felbontja 12 éve tartó házasságát a Renault-val, és 2019-től a Hondával lépnek együttműködésbe, hogy sikereket érjenek el.

Pierre Gaslynak ez az első teljes szezonja az F1-ben, és őt alaposan meggyőzte az a fejlődési folyamat, amelyet a japánok mutattak ez éven: „Természetesen nagyon elégedett vagyok, hogy egyre előrébb lépünk. Ez jó dolog. A fejlesztéseiknek köszönhető, hiszen ha valahová visznek valamit, az rendszerint beválik és működik” – mondta el Gasly a GPFans-nek.

Jövőre nagyobb céljai lesznek a Hondának


„Kanadába hozták a B motort, egyből működött. Szocsiba hozták a C jelűt, az is egyből bevált. Ez az igazi pozitívum az egészben. Tudom, hogy ebben a pillanatban is nagyon keményen dolgoznak, fejlesztenek, tesztelnek, hiszen jövőre más lesz a célunk, mint idén, a Red Bull pedig egy hatalmas lehetőséget rejt magában a Honda számára. De szerintem ígéretes a helyzet.”

„Persze még mindig le vagyunk maradva az első kettőhöz, a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest, de a Honda egyre közelít, és ez a legfontosabb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: