DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Arrivabene: Vettel Ferrarival lesz világbajnok

Bár az utóbbi hónapok egyáltalán nem úgy sikerültek a négyszeres világbajnok és a Scuderia számára, ahogy eleinte tűnt, a csapatfőnök biztos benne, hogy jönni fog az a bajnoki győzelem.

Kritikák kereszttüzébe került Sebastian Vettel és a Ferrari istálló is az elmúlt hetekben mutatott rengeteg stratégiai és vezetői hiba miatt, az olasz sajtó különösen odaszúrt Vettelnek és a Ferrarinak Suzuka után. A vörös gárda csapatfőnöke ennek ellenére biztos abban, hogy az idei csalódás ellenére a német pilóta velük szerzi meg következő világbajnoki címét.

„Óriási büszkeséggel tölt el, hogy irányíthatom ezt az istállót, nem csak a kabátomon hordom a Ferrari jelvényét, hanem a szívembe is zártam. Az idei szezon legjobb pillanata? Számos gyönyörű győzelmünk közül a legszívesebben a Silverstone-ban aratott sikerünkre emlékezem vissza, ami a Formula-1 hazája” – idézi Maurizio Arrivabenét a Grandprix247.com szakoldal.

„Általában igyekszem nyugodt maradni és nem kimutatni az érzelmeimet, de akkor nem tudtam palástolni, hogy óriási öröm van bennem, hogy megnyertük azt a nagydíjat.” Monzában viszont komoly kritika zúdult az olasz szakemberre, amiért éppen a verseny előtt közölte Kimi Raikkönennel, hogy jövőre már nem tartanak rá igényt.

Arrivabene továbbra is töretlenül bízik a négyszeres bajnok németben


Valószínűleg ezért is láthattuk azt, hogy a finn saját csapattársával szemben is kőkeményen védekezett a rajt után és nem igazán csapatemberként viselkedett. Arrivabene viszont ellenkezőleg gondolja. „Hosszú évek óta dolgoztam együtt Kimivel, ő egy valódi profi és még Monza előtt szerette volna tudni, mik a terveink 2019-re. Ez az oka, amiért megerősítettem neki is Leclerc érkezését.”

Vettel Suzuka után szinte teljesen reménytelen helyzetbe került, ami az összetett pontversenyt illeti. A Scuderia csapatfőnöke viszont így is biztos benne, hogy eljön az az idő, hogy a német megszerzi a világbajnoki címet jelenlegi csapatával.

„Ha Austinban is kikapunk, akkor is azt mondom, egészen biztos vagyok abban, hogy előbb-utóbb Sebastian Vettel a Ferrarival világbajnok lesz. Úgy vélem, rendelkezik néhány olyan tulajdonsággal, amit csak Michael Schumacher tudott. Német, de egyben nagyon olasz és szenvedélyes Maranello iránt” – tette hozzá Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: