DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel úgy érzi, az időmérőkön kell javulniuk

Az utóbbi versenyeken általában már szombaton elszálltak a Ferrari és német versenyzőjének esélyei, így a négyszeres világbajnok szerint elsősorban a kvalifikációkra kell koncentrálniuk a jövőben.

A szezon első felében remekül szerepelt az időmérőkön Sebastian Vettel: Hockenheimig bezáróan öt pole-pozíciót szerzett. Azóta azonban csetlik-botlik a kvalifikációkon a német: a Hungaroring és Spában is az eső „vette el” tőle a rajtelsőséget Lewis Hamilton javára, Monzában Kimi Raikkönentől kapott ki a rossz szélárnyékos taktika miatt, míg legutóbb Japánban a Ferrari taktikai baklövése – intermediate abroncsokon küldték ki a Q3-ban a szinte teljesen száraz pályára – és saját vezetői hibái miatt csupán kilencedikként zárt.

vettel-szocsi-2018-dppi-1



Márpedig az esetek többségében ezzel el is dőlt a négyszeres világbajnok sorsa: egyedül a Belga Nagydíjon tudott fordítani Hamiltonnal szemben, így kijelenthető, hogy a futamokon elkövetett számos hibája mellett a leromló kvalifikációs formának is köszönhető, hogy a Mercedes britje jelentősen elhúzott tőle az összetettben. Ezzel persze maga Vettel is tisztában van:

„Előfordul néha, hogy ha valami félresiklik szombaton, annak vasárnap fizetjük meg az árát” – idézi a ferraris németet a MotorsportWeek.com. „Máskor viszont nem számít vasárnap, ha valamit rosszul csinálunk szombaton. Sajnos a mi szempontunkból, amikor valamit elmulasztottunk szombaton, akkor a következő nap is eléggé fájdalmasan alakult. Ez ilyen, ezért kell jobban koncentrálnunk szombatonként, de ami megtörtént, azon már nem tudunk változtatni. Vannak dolgok, amiket a jövőben jobban csinálhatunk, de a múltba már nem tudunk visszamenni, ezért előre kell tekintenünk és biztosítani azt, hogy az elkövetkezendő szombatokon minden rendben legyen, hogy a vasárnapjaink is jobban alakuljanak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: