DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Verstappen titkolja a Red Bull gyengéjét

Max Verstappent kiváló esőmenőnek ismertük meg korábban, ám az idei Red Bull-lal eléggé gyengélkedik vizes körülmények között. Ő maga tudja ennek okát, de nem köti a riválisok orrára.

Egyértelműen látszik, hogy az RB14-es nehezebben birkózik meg az esős pályával, mint például a tavalyi modell. A megelőző szezonokban többször is láthattuk, hogy ha nedvessé válik a pálya, Max Verstappen megtáltosodik és fantasztikus teljesítményt nyújt. Idén azonban ennek nyoma sincs, de természetesen nem a holland felejtett el vezetni.

Ő maga is tudja, hogy idei versenyautója kevésbé érzi jól magát a vízen, de ennek pontos okát nem árulhatja el. Gondoljunk például a magyarországi időmérő edzésre, ahol a Q3 előtt hatalmas felhőszakadás kapta el a Hungaroringet, a szakemberek azonnal Lewis Hamiltonra és Verstappenre kezdtek figyelni, de míg a brit könnyed pole-pozíciót szerzett, utóbbi nem volt sehol.

Régen Verstappen mindig nagyon élt az esőben, az idei autó azonban visszafogja


Valóban rosszabbul teljesít az RB14 esőben. „Nem árulhatok el erről sokat. Tudjuk, hogy több különböző okból az idei Red Bull sokkal kevésbé érzi jól magát esős körülmények között, mint a korábbi években tapasztaltuk” ismerte el Max Verstappen saját hivatalos weboldalán.

„Amit elmondhatok, hogy a fő probléma az autó padlólemezénél keresendő, erre pedig megoldást kell találnunk a következő szezon előtt. Összességében azonban elégedett vagyok az autóval. Különösen az utcai pályákon figyelhettük meg, mennyire erős is a Red Bull, főleg azért, mert ott a motor sokkal kevésbé fontos tényező.”

„Hogy a jövő évben hasonló lesz-e a helyzet, egyelőre nehéz megjósolni. Az új első vezetőszárny komoly hatással lesz versenyautónk leszorítóerejére, úgyhogy majd meglátjuk” – tekintett előre Verstappen. 2019 nagy változást hoz a bikák számára, tizenkét év után leváltják a gyenge és megbízhatatlan Renault-motort és a Hondával működnek együtt. A Honda az utóbbi hetek történései alapján nagyon jó úton jár, de hogy jövőre mennyire versenyképes motorral jelentkeznek, azt egyelőre nem lehet tudni. Annyi tény, hogy a Renault hosszú évek óta nem tudott megbirkózni a feladattal, de a Honda is többször vakvágányra futott az elmúlt években.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: