DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hakkinen visszatérne a versenyzéshez

1998 és 1999 világbajnoka bármikor szívesen visszatérne a versenypályákra. Érdeklődik ez iránt, de családi és üzleti kötelezettségei igencsak megkötik a kezét. Pedig alighanem nagy figyelmet vonzana.

A kétszeres világbajnok, népszerű finn 2001 végén vonult vissza a száguldó cirkuszból, ám ekkor még nem akasztotta szögre bukósisakját, más versenyágakban aktív maradt, egészen hét évvel ezelőttig. Néhány napja Suzukában vezethette régi McLarenjét, amely a világbajnoki címhez segítette és azóta sokat gondol arra, hogy újra versenyezni szeretne.

„Mostanában elég gyakran gondolok erre, hogy valamilyen formában vissza kéne térnem az autóversenyzéshez. A McLaren nagyköveteként szerintem izgalmas lenne, ha megvalósulna. De őszintén szólva ez rengeteg időt és elkötelezettséget igényelne” – ismerte el Mika Hakkinen.

Mika Hakkinent feltüzelte, hogy újra vezethette régi, győztes McLarenjét


„Komoly időt venne igénybe az életemből már maga a felkészülés is. El kell ismernem, hogy meglehetősen elfoglalt vagyok a nagyköveti munkával jelenleg. Öt gyerek vár otthon, az sem számít éppen vakációzásnak! Így, ha bármi ilyesmire adnám a fejem, a családomtól venné el az időt, más esetben a munkámból kellene időt feláldoznom Valamilyen egyensúlyt kell találnom.”

„Ugyanakkor szerintem fizikailag teljes mértékben és könnyen menne a dolog, mert az izmaim megvannak ahhoz, hogy autóversenyezzek, olyan sok éven át vezettem. Minden aspektust figyelembe véve, ha megtalálom a megfelelő helyet és formát, nem esne nehezemre.”

„De természetes, ha valaki kigurul a versenypályára, akkor nyerni akar. Nem azért megyek oda, hogy második vagy harmadik legyek. Győzni szeretnék és mindenkit elverni!” – fűzte tovább a szálat Hakkinen. Valóban láthatjuk még versenypályán a korábbi nagyszerű versenyzőt?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: