DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjean egy percig sem aggódott a helye miatt

Akkor sem érezte veszélyben a helyét a francia, amikor a szezon első futamain pontot sem tudott szerezni, miközben csapattársa rendre megmutatta, hogy a Haas az F1-es középmezőny elején jár.

Romain Grosjean a Haas 2016-os csatlakozása óta az amerikai gárda egyik Formula-1-es pilótája, ám sokan úgy vélték, hogy az általában gyors, de kevésbé kiegyensúlyozott franciát az év végén elküldhetik az amerikaiak. Az első nyolc versenyen például egyáltalán nem szerzett pontot, nem egyszer saját hibájából kifolyólag, miközben Kevin Magnussen révén az alakulat a középmezőny élén harcolt. Ennek ellenére Grosjean szerződését is meghosszabbították, s most maga a pilóta fogalmazott úgy, hogy benne egy pillanatig sem volt kétség afelől, hogy ez be fog következni:

grosjean-haas-suzuka-1



„Nem akarom, hogy ez rosszul hangozzon, de sosem aggódtam amiatt, hogy esetleg nem leszek itt jövőre. Egy ponton meg kellett változnia a dolgoknak. A szezon sokkal rosszabbul nézett ki, mint amilyen valójában volt, köszönhetően a balszerencsének” – idézi szavait a PlanetF1.com.

A francia így értékelte az eddig a Haasnál töltött csaknem három esztendőt: „Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok alakulnak. A harmadik évünkben járunk, és a helyzet nem is lehetne ennél jobb. A negyedik helyért harcolunk a konstruktőri értékelésben, ami egészen őrületes. Komoly előrelépést tettünk idén. A csapat sokat fejlődött, és minden téren javult. Van még persze tér a további fejlődésre, és ezt lenyűgöző látni.”

A jövő hétvégén jön az USA Nagydíj, azaz a csapat hazai fordulója, amelyet különösen vár már Grosjean: „Rendkívül fontos lesz számunkra, hiszen ez a hazai versenyünk. Különleges érzés, hasonló, mint nekem a Francia Nagydíj. A COTA-n ugyanez a helyzet. Arra számítunk, hogy rengeteg szurkoló fog kilátogatni és nekünk szurkolni: láthatjuk majd, ahogy haasos pólót meg sapkát hordanak. Jó érzés tudni, hogy olykor nemcsak Lewisról és Maxról, hanem picit a Haas csapatáról is szól a dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: